ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı Dr. Rochelle Walensky koronavirüs salgınına yönelik korkutan bir açıklamada bulundu, "felaket yaklaşıyor" dedi

Dünyanın işinde bulunduğu pandemi, aşılama ve tedavi çalışmalarına karşılık artışını sürdürüyor. Özellikle mutasyonlu virüslerin de etkisiyle yeni bir dalga yaşanan kovid salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri ABD oldu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı Dr. Rochelle Walensky gazetecilere verdiği brifingde, kamu yetkilileri ve diğer ilgili taraflardan, Corona virüsü salgınında dördüncü dalgayı önlemek için durumun ciddiyeti hakkında herkesi uyarmalarını istedi.

"FELAKET YAKLAŞIYOR"

Walensky, yeni vaka sayısında 7 günlük ortalamanın günde 60 bin vakanın biraz altında olduğunu, bu oranın bir önceki 7 güne göre vakalarda yüzde 10 artışa denk geldiğini belirtti. CDC Başkanı, hastaneye kaldırılma oranının da artış gösterdiğini, ölümlerin de sayısının artmaya başladığını bildirdi.

Walensky, “Metnin dışına çıkacağım ve bir felaketin yaklaşmakta olduğu yönünde bende yeniden uyanan hissiyatı paylaşacağım. Şu anda korkuyorum” ifadesini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var