Salgına rağmen devam eden üretimi fırsata çeviren İhracatçılar dünyanın dört bir yanına mal ve hizmet satışı için seferber olmuş durumda.

Kovid-19’da dünyanın önemli “tedarik” merkezlerinden biri olan Türkiye’de sanayi üretimi zirve yaptı. İhracatçı firmalar bu fırsatı değerlendirerek dünyanın dört bir yanına mal ve hizmet satışı için seferber olmuş durumda. 

Küresel ekonominin koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle büyük yara aldığı 2020’de ticaretteki payını artıran Türkiye, bu yıl da dış ticarette öne çıkmayı sürdürüyor. Pandemi sürecinde tedarikte merkez ülke olduğunu ispatlayan Türkiye’de sanayi üretimi zirveye yaptı. İhracatçı firmaları; ayağına gelen bu fırsatı değerlendirerek dünyanın dört bir yanına mal ve hizmet satışı için seferber olmuş durumda.

Ocak şubat aylarındaki ihracat artışının sürmesi bekleniyor. Siparişleri yetiştirmekte zorlanan sanayiciler, yeni üretim için kapasiteyi artırmak istese de OSB’lerde yer bulamıyor. İhracatçının hedefinde; yerli ve milli üretimle öne çıkan Türkiye’nin dış ticaret fazlası veren bir ülke olması için ithalatı azaltıp ihracatı artırması hedefi var.

OCAK VE ŞUBAT RAKAMLARI İYİ

Ocak ayında Türkiye’nin ihracatı, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 2,5’lik artışla 15 milyar 48 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamı oldu. Şubat’ta ise ihracat, % 9,6 artarak 16 milyar 12 milyon dolara çıktı.

YÜKSEK İHRACATLA TAÇLANDIRALIM

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan sanayici, tüccar ve ihracatçılar; üretimin pandemi öncesi dönemi yakaladığını belirtiyor. Oda ve birlik başkanları; yerli ve milli üretimle tedarikçi konumunu güçlendiren Türkiye’den daha çok pazara açılması hedefiyle çalıştıklarını belirtiyor. Türk sanayicisinin her koşulda üretim yapma dayanıklılığını ve kabiliyetini pandemide gösterdiğini belirten iş insanları, bunun ihracat başarısıyla taçlandırılması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek