CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Camilerde teravih namazı kılınabilir" kararından rahatsız oldu. Teravih namazlarının en kalabalık namaz olduğunu söyleyen Özel, alınan kararı eleştirerek şunları söyledi: 

Geçen sene vaka sayısı 4 bin, camiler kapalı. Hem de teravihe, cumaya, vakit namazına kapalı. Cami kilitli kapalı. İçinde sembolik sayıda kişi kılabilir de yok. Abdest alma, içeri girme, namaz sırasındaki yakınlık, yere temas... Bilim Kurulu karar verdi. Bugün vaka sayısı 37 bin. Teravih serbest. En uzun ve en kalabalık namaz. Yatsıdan sonra. En uzun en kalabalık namaz, teravih serbest. Bu neyin anlayışı? 

Geçen sene 4 binken tedbir alındı. Şimdi vakit namazları, cuma ve teravihler serbest. Kaldı ki ramazan ayında normal olarak serbest olursa vakit namazı da cuma namazı da çok daha sıkışık, çok daha kalabalık olur. Sen burada bunu yasaklarsan kimse dininden olmaz. Gider yine ibadetini yapması gereken yerde yapar. Ne ibadetini camide yapamayana ne de sana günah olur. Çünkü hayat bu.

Ramazan 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • kor 02.04.2021 21:14
    Yorumlara bak ya... Saglık bakanı 46bin yeni vaka acıklaması yapıyor sonra diyor teravihler serbest? İnsana sorarlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Her yer kırmızı olmuş, daha da kötüye gidiyor. Sen herkesi kapalı bir alanda uzun süre yan yana tutacak olan teravihe yasak getirmiyorsun? Yahu günahı sizin boynunuza ölenlerin...
  • Polat 01.04.2021 16:01
    Ozaman ekreme söyle otobüsler neden sıkışık tıklım tıklım dolu inada çözüm bulsun hiç yoktan camilerde mesafe kuralına uyuluyor
  • Gökmen 31.03.2021 23:49
    Ya bu CHP İslam a niye bu kadar düşman....
  • Birisi 31.03.2021 23:31
    Hocamiz fetvayi verdi...hadi hayirli olsun
  • kul 31.03.2021 22:01
    siz koronasızda yasaklarsınız
Daha fazla yorum görüntüle