Lübnan’da devletin sübvanse ettiği temel ihtiyaç ürünlerini almak marketlerde müşteriler arasında yaşanan çekişmeler sosyal medyaya düşmeye devam ediyor.

Ülkede ekonomik krizin getirdiği işsizliğin yanı sıra Lübnan lirasının karaborsada yüzde 90'ın üzerinde yaşadığı değer kaybının doğrudan tüketim ürünlerine olan yansıması da alım gücünü ciddi anlamda etkiliyor.

Hükümet bir yılı aşkın süredir ilaç ve akaryakıtın yanı sıra yağ, süt, et, pirinç ve un gibi günlük temel tüketim ihtiyaçlarından oluşan gıda ürünlerinin temini için Merkez Bankasının sabit tuttuğu resmi kur ile karaborsa arasındaki farkı sübvanse ediyor.

Ancak devletin desteklediği ürünlerin marketlere yeterince ulaşmaması nedeniyle vatandaş, sübvansiyonlu ürünlerin ulaştığı marketlerde birbirilerinden kapmaya çalışıyor.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • 444 03.04.2021 22:23
    chpnin hayalettiğiülke
  • Diyarbakır 03.04.2021 21:09
    Bu hale gelmelerinin sebebi kendileridir Arap baharına inanıp kendi liderini öldürenlerin hali işte bu.. Kaddafi zamanında ülke zengindi devlet herkese bedava evini veriyordu yurt dışında okumak isteyen gençlerin tüm masrafı devlet tarafından karşılanıyordu aylık 2 bin dolar öğrenciye maaş veriliyordu bunları bizzat Libyalı bir arkadaşım söyledi refahimiz çok iyiydi dedi Batı'nın oyununa geldiler ve durumları ortada malesef
  • Halil İbrahim 03.04.2021 21:03
    Zamanında biz salçalı ekmeği bayıla bayıla yerdik. Şimdiki nesil hem hiçbir şeyi beğenmezler hem de her önüne gelenin resmini çekip sosyal medyada yayınlarlar.. İnşallah bu haber onlara ibret olur da nimete nankörlük etmezler bir daha
  • Alperen 03.04.2021 20:36
    Yazık yaaa,yazík insancıklara.Ne ülkeler var zor durumda .Halimize şükredelim
  • zafer gülten 03.04.2021 20:33
    bizdede başka türlüsü var...1-2 ay arası öncesi 101 markete gitmiştim,marketin içinde elinde büyük kova bi yoğurtla çarşaflı bi kadın yanıma yanaştı,parasının olmadığını ve bu yoğurdu kendisine alıp alamıyacağımı sordu,bende belki ihtiyacı vardır günaha girmeyeyim diye aldım. yani bizdede durum pek iyi değil.
Daha fazla yorum görüntüle