Emekli Amiral Cihat Yaycı, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarına son noktayı koymuştu. Yaycı, “Montrö bizim yumuşak karnımız değil. Bizi bununla kimse tehdit etmesin” demişti.

104 emekli amiral skandal bir bildiriye imza atıp "Kanal İstanbul'un yapılması ve Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması endişe yaratmaktadır" açıklaması yaptı.
Kanal İstanbul ve Montrö ile ilgili durum hakkında daha önce katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Emekli Amiral Cihat Yaycı, "Kanal İstanbul, deniz hukuku açısından Montrö sözleşmesini etkilemez. Türkiye 1936'nın Türkiye'si değil artık. Türkiye orta ölçekli güçlü bir devlet. İstanbul Boğazı uluslararası bir boğaz değil. Marmara denizi iç su rejimine tabi Türk gölüdür. Montrö feshedilmeye kalkılırsa diğer ülkeler zarar eder. Siz bir şeye benim yumuşak karnım şurası derseniz herkes buraya saldırır. Bizim yumuşak karnımız yok. Montrö bizim yumuşak karnımız değil. Bizi bununla kimse tehdit etmesin. Türkiye eski Türkiye değil. Çok güçlü devlet. Safsata var hikaye şu.. Diyor ki 'ABD batılılar Karadeniz'e girmek istiyorlar'. Karadeniz'de Montrö sözleşmesine göre bulundurabileceği kuvvet ve gün sayısının ancak %12'si %13'ü kullanılıyor şuan. Zaten daha fazlasını kullanırlar ama kullanan yok" demişti.

Yorumlar 45 Yorum Var
  • Türkan 05.04.2021 00:18
    Cihat Yaycı Emekli Amiral değil. Müstafi Amiral.
  • Nazım KARAMEHMET 04.04.2021 23:22
    İşte Sayın Meclis Başkanı da yumuşak karnımız değil demek isteyerek söyledi. Yoksa kaldırılması değil zararımıza da olsa.
  • Nazım KARAMEHMET 04.04.2021 23:20
    Türkiye şamar oğlanı değil.Gelen geçenin vuracağı.
  • emre19 04.04.2021 23:18
    Kanal istanbulun1936 daki montro ile ne ilgisi var. Kanalı paranız varsa yaparsınız. Gereklidebir yatırım .mesele ataturkculugu, laikliği kendilerine yine kalkan yapıp darbe çığırtkanlığı yapmak her zaman olduğu gibi ucuz siyaset.. Yaptiklar cirkefligin de bedelini oduyecekler...
  • Nuri 04.04.2021 22:26
    Boğazlar bizde değilde abd de olsaydı montrö boğazlar sözleşmesi olurmuydu.Yani biz burada olmasaydık haçlı bir devlet olsaydı nasıl olurdu.
Daha fazla yorum görüntüle