Darbe imalı bildiriyi imzalayan 88 yaşındaki emekli Amiral Işık Biren, darbe konusundaki tartışmalı ifadeleriyle tanınıyor. NATO Kuzey-Doğu Akdeniz Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak görev yapan emekli Koramiral 12 Eylül darbesinde etkin görev yaptı. Biren, darbeden yıllar sonra çıktığı bir televizyon programında 80 darbesini “12 Eylül gerçekleşmeseydi, dış müdahale olacaktı” diyerek aklamaya çalışmıştı.

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Zafer Başaran 04.04.2021 18:22
    Işık biren denen satılmış amirali Gölcükten tanırım. Bunların al birini vur ötekine. Sadece içlerindeki Mahir Kınay Hereke den sevdiğim bir abimdir 12 Eylül de yzb. idi temiz düzgün bir insandır. Nasıl oldu da bu oluşumun içinde yer aldı anlayamadım. Aile olarakda düzgündür hayret. Allah şaşırtmasın. Depremi ve kaybettiği canlarını unutmuşa benziyor. Nadir abi ben Zafer BAŞARAN. 80. 12. Eyiül Resen emekli Dz. Asb. Bu bildiride ismini gördüm ve çok üzüldüm. Bir Hereke li olarak.
  • Abdulbaki Yeşil 04.04.2021 14:11
    Bunların al birini vur öbürüne nasıl general olmuşlar o makamlara hep birbirlerini mason üçgeninden tanıyıp gelmişler. Sizi gidi haydutlar. Millerin kanını emdiniz 50 yıldır bir pkk yı halletmediniz çünkü sizşn akıl hocanızla pkk nin akıl hocası aynı siz ABD mandacısı Sebatayistler