05 Nisan 2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU


Kredi çekenlere para iadesi

Özel bir bankadan kredi çeken bir vatandaşa banka tarafından onayı olmadan hayat sigortası yapıldı. Hakkını arayan vatandaş, Tüketici Mahkemesi kararı ile bin 580 liralık hayat sigortası ücretini geri aldı.

 

Amiraller gözaltında

Amiraller bildirisi hakkında açılan soruşturma önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında Cem Gürdeniz, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu 14 emekli amiral hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

 

Pandemi haberleriyle turumuza devam ediyoruz

 

1 dakikada bulaşıyor

Türkiye’de vaka sayıları büyük artış gösterirken uzmanlar bir kez daha uyardı. Uzmanlar mutant virüsün 1 dakika içinde bulaşabildiğini söyleyerek kapalı ortamlarda çok kısa kalınması gerektiğini söyledi.

 

İlahiyatçılardan teravih uyarısı

Din adamları artan koronavirüs vakalarına karşı vatandaşları uyardı. İlahiyatçılar, Ramazan ayı boyunca teravih namazının evde aile fertleriyle ya da tek başına kılınabileceğine dikkat çekti.

 

Sırada dünyadan haberler var
 

Doktor Öz, kardeşine dava açtı

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, sahte belge düzenlediği iddiasıyla kız kardeşi Nazlım Suna Öz hakkında suç duyurusunda bulundu. Doktor Öz’in iddiasına göre, kız kardeşi sahte bir vasiyetname ile babasının mal varlığından talepte bulunuyor.

 

İnsanı bilgisayara bağladılar

Tarihte ilk kez insan beyni, kablo bağlantısına ihtiyaç duymadan bilgisayarı kontrol etti. BrainGate teknolojisiyle iki katılımcı 24 saat boyunca kablo olmadan bilgisayara komut aktardı.

Türk futbolunun efsane kulüplerinden Eskişehirspor, TFF 1. Lig'in 28. haftasında deplasmanda Altınordu’ya 6-3 yenilerek, ligden düşmesi kesinleşen ilk takım oldu.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • zafer gülten 05.04.2021 22:35
    30 gün içinde başvurduk ama banka zorunlu diye iptali kabul etmedi,,,kredi çekerken kanunen zorunlu sigorta varmı,-hayat sigortası-kanunen zorunlu mu.onu haber verin. hiç bir sigorta zorunlu değilse banka niye 30 gün içinde müraccat ettiğimiz halde -hayat sigortası-nı iptal etmiyor.
  • zafer gülten 05.04.2021 22:11
    30 gün içinde başvurun deniyorda,banka internet sitesinden her kredi çekişte iptal edilecek sigorta varmı diye iptalle tıklıyorum,ama -hayat sigortası- nı zorunlu diye iptal etmiyorlar,bu nasıl iş,kanunen zorunlu ise mahkeme açan şahıs parasını nasıl almış,bugün bankaya gittim,resmen tüketici mahkemesine başvur dediler.bu yaştan sonra mahkeme ile mi uğraşşalım,yerinden zor kalkanlar var.devlet bir yol bulmalı.
  • Vatandaş 05.04.2021 20:47
    Sıradan adam adlı arkadaşım:Tüketici mahkemesine başvurursaniz yardımcı olurlar.
  • sıradan adam 05.04.2021 19:05
    Hakkını arayan vatandaş parasını geri almış mış, peki hakkını arayamayan, icralık olmuş vatandaşın hakkını arayacak var mı?
  • Levent 05.04.2021 17:51
    Bu bankalara faizi arttırın diyen kim acaba yeter yahu ciğerimizi söktünüz. Hesapta faiz haram ama hep arttırın. Bu nası iş.
Daha fazla yorum görüntüle