Skandal bildiriye imza atan emekli amirallerden 4'ünün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olduğu ortaya çıktı. Bildiriyi imzalayan isimlerin en başında İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergun Mengi yer alıyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir internet sitesinde 104 emekli emekli amiralin imzasıyla yayımlanan ve demokrasi ve siyaseti hedef alan darbe imamlı bildiriye imza atanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan emekli amirallerin ev aramaları ve dijital materyallerinin incelemesinin devam ederken soruşturma kapsamında emekli amirallerin yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantılarının araştırıldığı belirtildi.
CHP Üyesi olduğu tespit edildi

Skandal bildiriye imza atan emekli amirallerden Kadir Nazif Özdağdeviren, Cemil Şükrü Bozoğlu, Cengiz Alpözü ve Mehmet Tayfun Uraz'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olduğu tespit edildi. 

Bildiriye imza atan E. Amirallerden  Kadir Nazif Özdağdeviren, Atilla Kezek, Nurhan Kayhaoğlu, Mustafa Baha Eren, Şükrü Taner Ezgü ,Abdullah Can Erenoğlu, Türker Ertürk,   Gündüz Alp Demirus, Nejat Güldiken, Raif Naldemir, Erol Aydayener, Haluk Sayın, Taner Akkaya, Hayati Bilgiç,  Hasan Nihat Doğan gibi isimlerinde hanımı, kardeşi, kızı,  kardeşi, annesi gibi birinci dereceden akrabaları olduğu ortaya çıktı. 

BAŞKAN ERDOĞAN "ANA MUHALEFET BU İŞİN MERKEZİNDE" DEMİŞTİ

Başkan Erdoğan bugünkü değerlendirme toplantısı sonrası "Şu anda bu 104 kişinin içerisinde bizzat CHP içinde üye olan, ailesi olanlar var. Siz bunları yakın zamanda medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde ana muhalefet partisinin ta kendisi var. Türk ekonomisini, yatırım istihdam üretim yönünde büyütmeyi sürdüreceğiz. İktidara geldiğimizden bu yana, ülkemizi biz nereden aldık, bugün neredeyiz. Yatırımlar dahil bunları kronolojik olarak Çarşamba günü milletimize açıklayacağım." demişti.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Parisli 05.04.2021 23:55
    Reis skun bunlarin rutbesini dondurun ayligini yapiyormu bak tobe eder
  • Haymanali 05.04.2021 23:35
    chp yi kapatin bu islam ve musluman dusmanlari bu ülkeye zarardan başka ne yapiyor
  • Türkiye Erdoğan 05.04.2021 22:50
    ha pkk ha chp aynı biri dağda diğeri bağda
  • aynen 05.04.2021 21:29
    Bunun adı vatan hainliği hak etkileri ceza verilmeli benim emektar milletimin vergilerini yiyerek simaran bu masalarin elinden alınmalı efendileri kim bulunup ortaya çıkarılmalı daha önce ülkeye ne gibi zararları olmuş araştırılmalı çünkü bunlar huzur istemiyor ulkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin bu ülke için hiç te iyi birşeyler yapmaycağı bellidir
  • Byd 05.04.2021 21:10
    Chp de bilumum kriptolar var, oraya sığınıyorlar, bu emekli amiral, büyükelçilerde chp nin bulanık tortusu,mit e çok iş düşüyor, yerli gibi görünen işbirlikçiler müsaade edilemez.
Daha fazla yorum görüntüle