Avrupa İlaç Ajansı'ndan (EMA) açıklama: "AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı tespit edildi ancak nedeni henüz netleştirilemedi."

Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı son haftalarda aşı uygulanan kişilerde görülen ciddi yan etkiler yüzünden tartışmaların odağı haline gelmişti. AstraZeneca aşısında "kan pıhtısı" nedeniyle patlak veren kriz durulmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde İngiltere'de, bu aşıyı olan 7 kişinin daha kan pıhtısı nedeniyle öldüğü açıklanmıştı.

Daha önce aşının yararının zararından daha fazla olduğunu söyleyen ve aşılanmayı askıya alan ülkelere çağrı yapan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), bugün yaptığı açıklamada, "AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı tespit edildi ancak nedeni henüz netleştirilemedi" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da Kovid-19'a karşı geliştirilen AstraZeneca aşının faydalarının zararlarından daha çok olduğunu belirterek, ülkelere aşıyı kullanmaya devam etme çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar 0 Yorum Var