Yunanistan’ın kara sularına girmeye çalışan sığınmacılara insanlık dışı müdahalesi, Almanya’da yayın yapan televizyon kanalı ZDF’in kameralarınca kaydedildi. Kanala açıklamalarda bulunan Filistinli bir mülteci, "Bize ‘defolun Türkiye’ye geri dönün’ dediler" ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın Midilli Adası açıklarında sığınmacılar, Yunan deniz kuvvetleri tarafından engellenerek geri itti. Söz konusu insanlık dışı müdahale, Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF tarafından anbean görüntülendi. Türk Sahil Güvenliğinin kurtardığı mültecilerden biri olan Filistinli Yusuf Ali, ZDF kanalına yaptığı açıklamada, “Bizlere yumruk ve sopalarla vurdular. Teknemizi batırmak istediler. Bize, ‘Defolun Türkiye’ye geri dönün’ dediler” diye konuştu.

AB GÜCÜ FRONTEX’TEN ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI MÜDAHALELER
Öte yandan, Alman Der Spiegel dergisinde, Avrupa Birliği Sahil Güvenlik ve Sınır Ajansı’nın (Frontex), Yunan Sahil Güvenliği ile birlikte sığınmacıları açık denize geri ittiğini yazdı. Sığınmacılara yönelik uluslararası hukuka uygun olmayan bu müdahalelerin belgelenmesinin ardından AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF) ve AB Ombudsman Kurumu, Frontex’e yönelik soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Levrok 06.04.2021 23:35
    Video da Yunanlar hakkinda olumsuz bir söz yok. Almanlari anlamak kolay degil ,ancak burada dogup büyüdüysen, satir arasi okumasini becerebilirsin. Bu Haber in magnasi su. Yunanistan beklentilerimizi karsiliyor, Frontex bütcesini 1,6 milyar Dolara cikardik ve dedigi son satir, Avrupa Kalesi silahlaniyor.
  • Gogo 06.04.2021 23:32
    Yunanın parasını kısacak bişey bakıyordu zaten
  • Ben 06.04.2021 23:25
    Almanya' nın ,Yunanistan dan çok fazla alacağı var..Elinde belge olsun istiyor.. gerektiğinde kullanırım gibisinden ...
  • Mucahid 06.04.2021 22:24
    Almanla anlasmasak bunu belgelemezlerdi biz deyince komplo oluyor kimse itibar etmiyor elin hans'ı veya coni si deyince gerçek itibar görüyor. Duymak istediklerini görmek istediklerini görüyorlar ne anlatırsan anlat nafile.
  • Almanya 06.04.2021 22:22
    Boşuna gitmezler oraya.. Yunani dize getirecekler köle gibi... oyuna gelmeyin dedik.. yunanlarda akıl olsa arada kalmaz.. Bu işler böyle...
Daha fazla yorum görüntüle