AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un moderatörlüğündeki programda gazeteci Nagehan Alçı ve Hasan Öztürk'ün sorularını yanıtladı.


''İsminiz geçtiği andan itibaren AK Parti'nin 94 ruhuna geri döndüğü işlendi. Bu 94 ruhu nedir? 94 ruhu bugünkü İstanbul, hatta Türkiye sosyolojisine ne diyebilir?'' sorusuna Kabatepe şu cevabı verdi;

 94 ruhu Cumhurbaşkanımızın kullandığı bir kavram. 94 kadının siyasete katılımının Türkiye'de en üst seviyeye çıktığı bir yıl. Gençlerin siyasette en etkin olduğu seçimdir 94. Kongre konuşmamdan beri bu iki vurguyu çok yapıyorum. Türkiye'yi 2023'e planımızda geleceği tasarımlamak zorundayız. Teşkilatlarımızın teri soğumadan çalışmalarını ifade eder. AK Parti teşkilatları terini soğutmadan 2024'e kalacak çalışacak. Cumhurbaşkanımızın Türkiye'deki liderlik sahnesine çıkışı ve bunun tescil edildiği yıldır 94. Medeniyet nöbetini temsil alma sürecinde dünya liderliğine çıkışıdır. Derdimiz kavramsal bir çerçeve ile kadınlar, gençler, çalışkanlığı, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğini vurgulayarak gelecek tasarımı anlamında nasıl taşıyacağımızı kast ediyoruz. Türkiye'de siyaset, demokrasi kültüründe biz merkez partiyiz. Muhafazakar, demokrat bir partiyiz. Tüm renklerin birarada en güzel şekilde büyük Türkiye'yi nasıl kuracağımızı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde göstermiş ve bundan sonra da gösterecek partiyiz.

İSTANBUL'U KAYBETMEDİK

Eski Yönetim - Yeni Yönetim diye bir ayrım yapmıyorum. AK Parti İstanbul Teşkilatı, 20 yıllık bir tecrübeye sahiptir. Bu tecrübenin ışığında İstanbul'un gelecek 20 yılının planlamasını şimdiden yapıyoruz.

Biz İstanbul'u kaybetmedik. Sadece İBB Başkanlığını kaybettik. İstanbullu hemşehrilerimizin gönlü hala bizden yana. 2024'te daha güçlü bir oy oranıyla İBB'yi de yeniden kazanacağız.

''Sayın İmamoğlu ile görüştünüz. Sayın İmamoğlu İstanbul'da engellendiklerini, toplantılara davet edilmediğini söylüyor. Sayın İmamoğlu bunlardan pekçok şikayet etti. Sayın Cumhurbaşkanından randevu istediğini söyledi.'' sorusuna Kabaktepe

Naylon diye bu söyleme söylüyorum. Ekrem Bey kongreden sonra aradı tebrik etti, biz de kendisine teşekkür ettik. Bir iki gün sonra biraraya geldik, oturduk konuştuk. Yarım saati aşkın bir süre konuştuk. Oradaki konuşmalarımız aramızda kaldı. Gayet hoş bir sohbet olduğunu ifade edeyim. Ben il başkanı seçildikten sonra tüm partiler il başkanlarını arıyorlar. Şu engellenme hikayesi, naylon karakter algı dediğimiz bu. Bizim söylememiz yanlış olanadır, o insana değildir. Yaratılan varlık yanlış yapabilir, eksik yapabilir. Biz o fiillerle ilgili naylon karakter diyoruz. İBB algı belediyeciliği, naylon karakter diyorum. Engellenmek ne demek? İBB'yi belediye başkanı yönetiyor. Meclis üzerinden bu algı oluşturulmaya çalıştırıyor. Meclislerin yetkisi engelleyecek derecede değil. Son 3 yıl içerisinde İBB Meclisi'ne 6 bin 500 dosya getirmişiz. Bu dosyanın yüzde 29'unu CHP reddetmiş. 1800'ün üzerinde bir sayı. Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçildikten sonra AK Parti yüzde 3'ünü reddetmiş. Neyi engelliyoruz biz? Onu anlayamıyorum. Borçlanma istiyorlar, borçlanmanın belediyenin 1,5 katını geçince durduğunu bilmiyorlar. Bizim borçlanma talebimize CHP sadece 1 tanesine evet demiş. Bugüne kadar Ekrem İmamoğlu 14 borçlanma dosyası getirmiş, tamamına evet demişiz. Algı belediyeciliği, naylon karakter dediğim bu. İsrafı engelleyeceğiz demişiz 359 olan şirket yönetimini 401'e çıkarmışsınız. Yüzde 30'luk bir artış var. 16 milyon insanı seviyorum diye pankart açıyorsunuz ama onun altına parantez içinde işten attığımız 10 bin kişiyi sevmiyorum demelisiniz. Bana bir arkadaşım sosyal medyada sayın Cumhurbaşkanımızın bir paylaşımını beğendiği için işten atıldığını söylüyor. Bunun için naylon karakter diyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe gerçekleşmesinde merkezi hükümetten 15 milyarlık aktarım var. 17,5 milyar gelmiş. Kendisi yüzde 70 az bütçe üretmiş. AK Partili bir belediyeden 1 kuruş para CHP'den gitmiyor. Şimdi biz neyi engelliyoruz? Büyükşehiri büyükşehir başkanı yönetiyor. En çok algı yapılan şey bu. Siz 20 bin konut yapacağım dediniz. Meclis toplantılarına Ekrem Bey katılmıyor. 20 bin tane konut yapıp, İstanbul'un deprem sorununu çözeceğinizi söylüyorsunuz, aradan 2 yıl geçmiş, 2 tane yapsaydınız bari. Hesap ortada. Biz sadece Meclis'e gelen dosyaların yüzde 3'ü ile ilgili karşı görüş bildirmişiz. 35 bin çocuğumuza yardım dağıtan belediyelerimiz var. İBB Başkanı'nın tweeti 'Efendim üç çocuk yapın demekle olmaz' diyor. Sizin yeni yaptığınızı AK Parti 10 yıldır yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, İmamoğlu ile aday iken görüştü. Benim Ekrem Bey'le konuşmamdan bir cümle söylemem onunla olan hukukuma saygısızlık olur.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Sade vatansaş 06.04.2021 23:34
    Sayun baskan sizden sahaya inmenizi ve genclerle vatandasla birebir dertlesmenizi bekliyoruz.Onceki baskani sahada gormedik.ismini bile unutmustuk.En onemliside bize sorun şikayetiniz sıkintiniz nedir diye..ve cevapları reise bildirin.
  • Hulisi 06.04.2021 23:31
    Ak parti kurulduğu günden beri herkademede çalıştım. Azmim yıkılmadı. Ancak heyecanım azaldı. Nerde ise yok oldu. Bu İstanbul il başkanı ni tanimam etmem. Ancak konuştu mu kalbime dukunur, yüreğimi yakar. Azmim de hecanimda zirve yapar. Nereye cagirsa gidesim gelir. Nerde ise teskilata girecek mecali kalmamış ruhumu diriltir. Reisin izinden gidiyor. Reis için herşeye varim diyen gönlümü yeniden filizlendirir.
  • Capla hama 06.04.2021 23:25
    Al bi kabak daha..çalın başınıza
  • M.g 06.04.2021 23:01
    Adam gibi adamsın.Tüm İstanbulluların oyuna talibim demesi ile zaten 94 ruhunu gösteriyor.Başarılı olacağına gönülden inanıyorum kardeşim.Allah yardımcın olsun
  • Mustafa CAN 06.04.2021 22:44
    Allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim. Ama öncelikle sorunları tespit etmeliyiz..
Daha fazla yorum görüntüle