İtalya Başbakanı Mario Draghi, Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullandı.

Draghi, uluslararası basında algı operasyonuyla 'koltuk krizi' diye verilen AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Beştepe'deki Erdoğan'la görüşmesindeki oturma düzeniyle ile ilgili Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi.

DRAGHI: BU DİKTATÖRLERE AÇIK SÖZLÜ OLMALIYIZ

Draghi "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Avrupa Komisyon Başkanı Ursula’ya davranışına katılmıyorum, Bu diktatörlere açık sözlü olmalıyız ama aynı zamanda ülkelerimizin çıkarları için işbirliği yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

AB YETKİLİSİNDEN "SORUN YOK" AÇIKLAMASI

Aslında dün Politico'ya konuşan Michel'in ekibi, "Her şey protokole uygundu" dedi. Başka bir AB yetkilisi ise, "Protokol neyse o yapıldı" demişti. 

Ancak bu konu üzerinden Türkiye'yi vurmak isteyen yabancı medya, yayınlarında gerçeği yansıtmak yerine Ankara'nın kastı varmış gibi haberler yaptı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Özkan 08.04.2021 23:47
    Diktatör değil Sultan ERDOĞAN diyeceksin ahmak başbakan Dünyaya Hakkı Adaleti Yayacağız Bizim Kızıl Elmamız bu . Tüm İslam düşmanları bu milletin önderliğinde hak ettiğini bulacak
  • Vatan Sever 08.04.2021 23:10
    Sen Diktatör Görmemişsin 1inci Dünya savaşında taraf değiştiren dönekler...
  • Sultan Sencer 08.04.2021 22:11
    Diktatör sensin ulan dragi