09 Nisan  2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

 


Tek başında 42 kişiye bulaştırdı

Kastamonu’da son günlerde vaka sayıları çok yükselirken Vali Avni Çakır vatandaşlara uyarılarda bulundu. Çakır, hasta ziyaretine giden bir kişinin şu ana kadar 42 kişiye virüs bulaştırdığını tespit ettiklerini söyledi.

 

Yeniden uzaktan eğitim

En çok koronavirüs vakası görülen Samsun'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbir kararı aldı. Buna göre kentte 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda uzaktan eğitime geçildiği açıklandı.

 

Peker operasyonu

İstanbul merkezli 5 ilde, Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı. Çok sayıda gözaltı yapılan operasyonda Peker'in yurt dışında bulunduğu ifade edildi.

 

Rapor ücreti düşüyor

Ekonomik konulara ilişkin torba kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklif uyarınca hastalık ve doğum izninde rapor kullananlara verilen geçici iş göremezlik ödeneği azaltılacak.

 

Gümüş rekor kırabilir

Gümüş fiyatları yılın ilk çeyreğinde yatırımcılar için hayal kırıklığı oldu. Uzmanlara göre ise ABD’nin 2,3 trilyon dolarlık altyapı programının itici gücü ile gümüş eşi görülmemiş bir yükselişe geçecek.

 

İtalya’dan büyük skandal

İtalya Başbakanı Mario Draghi büyük bir skandal imza attı. AB Konseyi Başkanı Michel’in “Türkiye’nin bir kusuru yok” diye ifade ettiği Beştepe'deki 'koltuk 'krizi' hakkında konuşan Draqghi, Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullandı.

 

 

Millilere müjde

Azerbaycan Futbol Federasyonu, EURO 2020'de Bakü'deki karşılaşmalarına yüzde 50 seyirci alınabileceğini duyurdu. Türkiye, A Grubu’nda Galler ve İsviçre maçlarını Bakü’de oynayacak.

 


 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Anti satan 10.04.2021 00:48
    Bırakın ya her taraf açık bulaşacakda öldürecekde onunda bir suçu falan yok sizin verdiğiniz serbestlik suçlu.
  • Hakkı Doğrusöyler 09.04.2021 17:57
    Para cezası çözüm değildir. Caydırıcı cezalar gerekmektedir. Mesela ihlali yapanları 15 gün KYK yurtlarında karantina altına alıp, aynı zamanda yemek ve yatak parası da tahsil edilebilir.
  • naturel body 09.04.2021 17:00
    soru:virüsmü bulaşıcıdır mikrop mu!!!
  • sdf 09.04.2021 16:52
    chp nin halı olduğu tek konu.: halk cahil abi
  • Ziya 09.04.2021 16:40
    Oda birşey mi tek bir kişi bir ülkeye bulaştırdı hatta bir kişi dünyaya öyle olmadı mı yoksa?
Daha fazla yorum görüntüle