Azerbaycan, Libya, Irak'ın kuzeyi ve Suriye'deki operasyonlarıyla dünyaya korku salan SİHA'lar, Doğu Akdeniz'de de Yunanistan'ı tedirgin ediyor. Yunan spiker İoannis Theodoratos, "Türkler hava savunmamızı bunlarla yok edecekler" ifadelerini kullandı. Yunan spiker Türkiye'nin Muharip Uçak Sistemi'nin etkilerini anlattı.

TÜRKLER HAVA SAVUNMAMIZI YOK EDECEKLER

Baykar firması tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) hakkında konuşan Yunan spiker İoannis Theodoratos, "Türkler hava savunmamızı bunlarla yok edecekler" dedi.

Yunan Bluesky kanalının muhabiri İoannis Theodoratos, yerli insansız hava araçlarının mimarı Selçuk Bayraktar öncülüğünde Baykar firması tarafından geliştirilen Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) hakkında konuştu.

YUNANİSTAN'DA SİHA'DAN SONRA MUHARİP UÇAK SİSTEMİ KORKUSU

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayinde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Theodoratos, MİUS'un 2023 yılında operasyonel hale geleceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Türkler yıllardır birçok kategoride ve sınıfta donanımlı insansız hava araçları geliştirdiler. Bu spesifik olan İHA ise pervaneyle çalıştırılmayan bir hava aracı olacak. Bu bir jet İHA uçağı olacak. 2023 yılında operasyonel olacağı tahmin ediliyor."

Türkiye'nin bu platformla Yunan hava savunma sistemlerini imha edeceğini iddia eden Theodoratos, şunları söyledi:

"Bu sistem Türklerin uzun süre havada saatlerce çalışmasına izin verecektir. Bu sistem aynı zamanda füzeler taşıyacak veya karşı önlemlere sahip olacak. Sonuç olarak Türklerin amacı bu araçlarla Yunan savunmasını yok etmek."

Yorumlar 73 Yorum Var
  • Nuri 12.04.2021 00:00
    Muhalefet yunan spikeri iyi izlesin belki utanırlar çünkü onlardan daha milli türkiyenin yaptığı silahları dünyaya ve yunanlılar tanıtıyor muhalefette diyor niye iha siha yapıyorlar
  • Turan 10.04.2021 16:26
    Eskiden biz güçlüyüz diyorduk ya şimdi bunu daha açıkca ve yüksek sesle söylemenin gururunu yaşayabiliriz.
  • Bozkurt 10.04.2021 14:47
    Bizim silahları en iyi anlatan spiker herkes tanıyo
  • Taner 10.04.2021 13:35
    Bismillah ne mutlu bizlereki boyle bir eserle bizleri konusuyorlar dinleyin ecdadi dinleyin cihana sesduyuran fatihin torunlarini. Allah allah diyerek ten geliyor geliyor genc osman bu bir sarki. baris manco soyluyor ne mutlu bizlere.
  • Ce gaver 10.04.2021 13:22
    Korkunun ecele faidesi yok, zamanında Kıbrısta döktüğünüz onca msumun kanı elbet birgün sorulacak
Daha fazla yorum görüntüle