10 Nisan  2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

 


Akıl sağlığı tehlikede

Pandemi sadece fiziksel sağlığı değil ruh sağlığını da tehdit eder hale geldin. İngiltere’de endişe, depresyon ve yeme bozuklukları gibi şikayetlerle hastaneye giden genç sayısı pandemi döneminde yüzde 30 artarak 375 bine yükseldi. Uzmanlar "akıl sağlığı kriziyle karşı karşıyayız" dedi.

 

Virüs kapmamak mümkün değil

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de tespit edilen 360 bin vakanın çoğunluğunun İstanbul'da olduğunu söyledi. Ceyhan İstanbul’da dışarı çıkınca virüs kapmama ihtimalinin çok düştüğünü de açıkladı.

 

Sahte belge ile çıkıyorlar

Vatandaşların hafta sonu dışarı çıkmak için uyguladığı yöntemler pes dedirtti. Birçok kişinin ücretsiz iptal edilebilen sahte otel rezervasyonu yaptığı ve bu sayede dışarı çıktığı anlaşıldı.

 

 

‘Pes’ dedirten LGBT yorumu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programda LGBT hakkındaki fikrini ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, LGBT’nin Türk aile yapısını bozmadığını söyledi.

 

 

İkramiyeler mayısta

13 milyon emekliye bin TL tutarındaki bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı açıklandı. Emekliler, ikramiyelerini mayısın ilk haftasında çekebilecek.

 

Amazon’dan Türkiye hamlesi

Dünya e-ticaret devlerinden Amazon, Türkiye’deki operasyonunu genişletiyor. Kısa süre önce market ürünleri kategorisinde giren Amazon Gebze’de operasyon merkezi kurma kararı aldı.

 

Eşleşmeler belli oldu

THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun play-off'taki rakipleri belli oldu. Buna göre Efes, Real Madrid ile Fenerbahçe ise CSKA Moskova ile eşleşti.

 


 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Yusuf.ir 10.04.2021 21:00
    Korku her zaman sorum olacak korkan ölmüş.