12 Nisan  2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

İslam düşmanlığı çığırından çıktı 

Fransa’nın İslam’a karşı açtığı savaş çığırından çıktı. Ülkede camilere yapılan saldırıların boyutları genişlerken Müslüman gezeteci Nadiya Lazzouni, hükümetin İslam düşmanı adımlarını eleştirdiği için ölüm tehditleri almaya başladı. Lazzouni, kendisine gönderilen mektubu sosyal medyada paylaştı. 

Mısır’dan önemli mesaj 

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Türkiye ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şükri, Türkiye ile diyalog ve uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurmada istekli olduklarını açıkladı. 

CNN rezil oldu 

CNN'in “ABD'li askerler Afganistan'dan çekilirse ülkede kadın hakları zarar görecek” haberi alay konusu oldu. CNN, kadın haklarını kullanarak savaş propagandası yapmakla suçlandı. 

Televizyon yatırımı da geliyor 

Teknoloji devlerinin Türkiye ilgileri her geçen gün artıyor. Çinli devler TCL ve Xiaomi telefondan sonra Türkiye'de televizyon üretmeyi planladığını açıkladı. 

Aşılar ziyan oluyor 

Prof. Dr. Tufan Tükek, BioNTech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gelmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu söyledi. Tükek vatandaşların randevularına gitmesi çağrısında bulundu. 

O çipi buldular 

Salgın sonrası ortaya atılan “Herkese çip takacaklar” teorisi gerçek oldu. ABD Ordusu, deri altına yerleştirilen, vücuda koronavirüs girdiği zaman hızlıca virüsü saptayıp uyarı veren bir çip geliştirdi. 

Sadece Müller ondan iyi 

Rachid Ghezzal, bu sezon Beşiktaş formasıyla 14 asist yaparak ligin en iyisi oldu. Cezayirli bu alanda Avrupa’da 16 asist yapan Bayern Münihli Thomas Müller'in ardından ikinci sırada yer aldı. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Osmanli torunu 12.04.2021 19:03
    Islam nurunu tamamlayacaktir
  • osman 12.04.2021 18:30
    biontech aşılarının ziyan olmaması için doktorlar havayolu şirketlerinin uyguladığı sistemi uygulamaları lazım: overbooking. eğer 100 aşı varsa, 120 kişiye randevu verilmeli. 20 veya 25 kişi gelmediği zaman ziyan olan aşı sayısı yüzde 2 veya 3 ü geçmez.
  • Arda 12.04.2021 16:30
    Barbaar Fransızlar