A Haber ekranında yayınlanan Memleket Meselesi programında konuşan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Irak'ta Türk askeri üssüne düzenlenen ve 1 askerimizin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ağar, Haşdi Şabi örgütünün çatı oluşumu Asaib Ehlil Hak'ın lideri Khazali'nin kısa zaman önce yayınladığı bildirideki "Erdoğan, Sincar'a girerse buradan ayrılmak istemeyecek, bu durum ABD'den daha tehlikeli! Olası Sincar operasyonu gerçekleşirse savaşacağız, Türklere söylüyoruz, üsleri bize yakın ve elimizde bol miktarda roket var" sözlerini hatırlatarak Başika'ya yapılan hain saldırıyla ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin bölgede etkisinin azaltılmaya çalışıldığını ve bunun içinde sistematik bir şekilde saldırıları planladığını söyleyen Ağar, "Bizim bu coğrafyada etki üretmimizi engellemeye yönelik saldırı biçimi bu saldırı. Buradan bize mesaj veriyorlar, Irak'taki Suriye'deki ekonomik, askeri varlığımıza karşı bize karşı, yıpratma savaşları arayışları içerisindeler. Saldırının arkasında YPG/PKK ile iş birliği yapmış Şii dini kimliğini istismar etmiş terör örgütleri var" dedi.

İRAN'IN TERÖRİSTBAŞI: TÜRKİYE GELİRSE SİLAHA SARILACAĞIZ

İran destekli Haşdi Şabi örgütünün çatı oluşumu Asaib Ehlil Hak'ın sözde lideri Kaysa Khazali Türkiye'ye tehditler savurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör unsurlarını temizlemek için bölgeye operasyon yapması durumunda "silaha sarılacaklarını" ifade eden Khazali, "Ben şahsen silahımı alıp savaşacağım. Bu Türklere bir mesaj: Klasik bir savaş olmayacak. Yıpratma harbinde ustayız" ifadelerini kullandı.

Khazali, "Türklere söylüyorum, dünyadaki en iyi kabiliyetlerden birine sahibiz. Üsleri bize yakın. 7, 20 ve 40 km ötedeler. Elimizde bol miktarda roket var." dedi.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Recepali 25.04.2021 18:01
    Özel kuvvetler ve özel harekat birlikleri anlık mit istihbaratıyla orada haşdişabileri yok etmeliler. Başka çare yok. Hasan sabbahın zamane haşhaşileri bunlar. Bunlar müslüman düşmanı kafirler
  • Ercan 24.04.2021 15:15
    Gelin lan Türk düsmani korkak köpekler, biz sizi bekliyoruz.
  • Mehmet 24.04.2021 15:11
    Bu İran çok sinsi ve hayın devlettir aslında abd İsrail İran Suriye bunlar hepsi bir dikkat edin hepsi pkk ya destek veriyorlar
  • Kara 24.04.2021 13:58
    Israile ve iran oyunlarini bozun sincari baslarina yikin
  • Dep dep 24.04.2021 13:55
    Kafiri Müslüman zannediyoruz kefere bular
Daha fazla yorum görüntüle