17 Nisan  2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

Korkutan mutasyon açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü, Hindistan'da ortaya çıkan yeni Kovid-19 varyantının içerdiği spesifik mutasyonlar nedeniyle daha bulaşıcı olduğunu ve aşılar üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini açıkladı. DSÖ yetkilisi, varyantın diğer ülkelere de yayıldığını ve Asya ile Kuzey Amerika'da görüldüğünü kaydetti.

Bakan Soylu resti çekti: Acımam iptal ederim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sokağa çıkma kısıtlamasını istismar edenleri net bir şekilde uyardı ve "Açık söylüyorum, kim pasaportuyla bu işi istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim hemen. Elimde böyle bir yetki var, acımam " dedi

Erkan Oğur kendi mahallesinden linç yiyince geri adım attı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın seslendirdiği türküde kopuz çaldığı için kendi mahallesinden linç yiyen müzisyen Erkan Oğur geri adım atarak, "Öylesine bir stüdyo işiydi benim için ondan öte bir şey değildi” dedi.
 

Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanıyor

 

Rusya-Ukrayna krizinin yaşandığı bölgede tansiyon adım adım yükseliyor. Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin 'Ordumuz hazır' sözlerinin ardından Kuzey Kafkasya’daki birliklerini Kırım’a gönderdiğini açıkladı.
 

KKTC’de Kuran kursları devam edecek

KKTC Anayasa Mahkemesi’nin laikliği ihlal ettiği gerekçesiyle Kur'an kurslarını iptal etmesi ile ilgili konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar "Böyle bir karar asla söz konusu olamaz, KKTC’de Kuran kursları devam edecek" dedi.


Ramazan Bayramı'nda tam kapanma yolda

Ramazan ayı süresince koronavirüse karşı alınan tedbirlere rağmen vaka sayısında beklenen düşüş yaşanmazsa daha sıkı tedbirler gündeme gelecek. Bu seçenekler arasında Ramazan Bayramı'nı da r

Fenerbahçe son nefeste kaybetti!

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final’inde temsilcimiz Fenerbahçe, Ekaterinburg’a 88-84 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti.

 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Yusuf 17.04.2021 23:05
    Acilen insanlık kendisine kurulan tuzağı görüp isyan etmelidir .doç Oytun pandomi döneminde dünyada ölüm sayısı değişmedi dedi(kimse duymadı) pandomi başlarında Çin’de pat diye düşüp ölen adamları da göremiyoruz ALLAH İNSANLIĞA AKIL VERSİN Kuranı Kerim’de aklını kullanmayanların başına ne geldiğine açıkça zikretmiş???????
  • Ahmet2344 17.04.2021 21:28
    Dünyada ülkeler arası dolaşım bitmezse belli süre bu işin içinden çıkılmaz aşılar etkisini kaybeder
  • ahmet 17.04.2021 20:31
    ben yıllardır bayramlarda zorunlu mesai yapıyorum. çok ta umrumda sizin bayram tatiliniz
  • Vatandaş 17.04.2021 19:26
    1 milyar nüfus nedir kardeşim, çini hindistanı bangladeşi afrikası bu nasıl 1 üreme kardeşim, hem dip fakirler hemde 3er beşer çocuk yapıyorlar yazık lan şu aç sefil çocuklara acıyın yapmayın yok beyin yanmış bunlarda.
  • Bülent 17.04.2021 19:16
    Bill e hizmet eden tüm insanları Allah kahhar ismi Azam’ıyla kahru perişan etsin. Masum insanların ahları, iki yakanızı bırakmasın. Her akşam duamızdır inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle