TRT'nin başyapıtları arasında dikkat çeken yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs, bölgede yaşanan zulmü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

TRT'nin yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs, yayınlandığı ilk günden itibaren, Ada'da yaşanan zulmü en çıplak haliyle izleyicisine aktarıyor. Dizi sayesinde genç nesiller Kıbrıs'ta yaşanan zulme tanıklık ederken, o günleri yaşayanlar ise acı anıları yeniden hüzünle hatırlıyor. 

KIbrıs'ta çekilen dizinin yankıları devam ederken, her bölümü reytingleri alt üst eden diziyi, Kıbrıs'ın önde gelen isimleri değerlendirdi. KKTC Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler & Diplomasi Özel Danışmanı Profesör Dr. Hüseyin Işıksal, Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Asst. Prof. Dr. Emete Gözügüzelli ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi KKTC Akademik Birimi Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Zeki Akçam diziye ilişkin Haber7.com'a önemli açıklamalarda bulundu.

"KİMSE BÖYLE OLAYLAR YAŞANMADI DİYEMİYOR"

Atun, özellikle dizide anlatılanların gerçekliğine ilişkin değerlendirmede bulunurken şunları söyledi:

"Bir zamanlar Kıbrıs dizisini merakla izliyoruz. Dizide gördükleriniz eksik de olsa gerçek, ki bir belgesel değil, sadece bir dizi. Ama bütün çektiğimiz sıkıntıları ve yaşadığımız soykırımı gözler önüne seren çok güzel bir dizi. Hataları olduğu söyleniyor, eksik deniyor, o döneme şahit olanlara danışılmadı deniyor, olaylarda biraz fark vardı deniyor ama kimse çıkıp da “hayır, böyle olaylar yaşanmadı” diyemiyor."

Yorumlar 0 Yorum Var