Kişi kendinden bilir misali, Demir Bank dahil 13 bankanın batmasına sebep olan CHP ve 128 milyar yalanı”nın sözcüsü Faik Öztrak, 2001’deki dolar vurgunlarına nasıl aracılık ettiğini unutmuşa benziyor. 

Gazeteci Mustafa Yıldız ile Ülke'de Bugün programının konuğu Ekonomist Doç Dr. Resul Kurt, Merkez Bankası’nın rezervleri üzerinden yürütülen algı operasyonunu ve arkasında yatan sebepleri gözler önüne serdi. 

Resul Kurt, "Aslında anlıyorlar ama işlerine gelmiyor. Çünkü almış oldukları talimat o. Bunu köpürtelim…" diyerek, "Asla buharlaşan bir para olmamış. Bu dönemde… Ama bakın Sayın Faik Öztrak’ın BDDK Başkan Yardımcılığı yaptığı 2000 yılına baktığınız zaman, paraların dalgalı kura geçmeden önce nasıl çok küçük bedellerle satıldığını yine dalgalı kura geçmeden önce dönemin Merkez Bankası başkanının bütün parasını hatta vade sonuna bir haftadan biraz uzun 8-10 günlük dönem için bile vadenin bozulduğunu ve dövize geçildiğini görüyoruz. Dönemin parasıyla 52 milyarın tamamıyla döviz alıyor. Dalgalı kura geçmeden hemen önce..." açıklamasında bulundu.

Kurt, "Yani o dönemde batırılan Demir Bank var. Demir Bank’ın vebali Faik Öztrak’a yeter. Türkiye’de 19-20-21 Şubat tarihlerinin tarihini okumadan bugün yapılan işlemleri anlayamayız. Bakın bugün o insanlar 2000 yılında nasıl paraların bir gün içinde buhar olduğunu biliyor. Çünkü kendileri buharlaştırmış… Bu buhar olan rakam için 200 milyar dolar, 300 milyar dolar, 400 milyar dolar diyebilirsiniz… Farklı farklı rakamlar…" ifadelerini kullandı.

"Bununla ilgili bakın Meclis Komisyonu kuruldu. TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Ve çok ilginçtir Demir Bank’ın bilerek batırıldığını." diyen Kurt, "Yani Demir Bank’a çok yüklü miktarda hazine bonosu, devlet tahvili aldırılıyor. Ve paraya sıkıştığında da para verilmiyor. Yani bugün her akşam baktığınız zaman Merkez Bankası bankalara, piyasaya 50 milyar lira, 60 milyar lira… Para veriyor her akşam. Bankacılık işlemlerini devam ettirebilmesi için… Ve o gün bir kuruş verilmiyor Demir Bank’a, Banka batıyor." dedi.

NERDE BU PARA?

"Buharlaşmanın buharlaştırmanın üstadı bunlar." diyen Kurt, "Ucuz dolar satmanın üstadı bunlar. Kemal Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü, Faik Öztrak BDDK Başkan Yardımcısı, sanki çok büyük iş yapılmış gibi hemen Hazine Müsteşarı yapılıyor. Hangi başarın varda seni Hazine Müsteşarı yapıyorlar… İnsana sorarlar 13 tane banka batırmışsın, 13 bankanın vebali bunların üzerinde..." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomist Kurt, "Buharlaşma yok, sizin kendi milletvekiliniz söyledi… İlhan kesici söyledi. Devletin hesabında giren belli çıkan belli, aldığı belli sattığı belli. Gerekirse döviz alır gerekirse döviz satar…" dedi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var