Tam adıyla David Robert Joseph Beckham... 2 Mayıs 1975 tarihinde İngiltere'de doğan bir futbol yıldızı...

Futbol yaşamı, çocukluğunda babasıyla birlikte futbol oynadığı Ridgeway Park’tan İspanyol devi Real Madrid’e kadar uzanır.

Doğduğu yer olan Leytonstone’un yerel kulübü Leyton Orient’in ardından çocukluğundan beri rüyalarını süsleyen Manchester United'a transfer olan David Beckham bu kulüpte harikalar yaratarak adını tüm dünyaya duyurdu.

37 milyon Euro bedelle gittiği Real Madrid'de geçirdiği 4 yılın ardından ABD ekibi Los Angeles Galaxy'e transfer olan Beckham daha sonra Avrupa'da Milan ve Paris Saint Germain formaları da giydi.

1998 FIFA Dünya Kupası 2. turunda Arjantinli rakibi Diego Simeone’ye attığı tekme sonucu kırmızı kart gören Beckham, bu hareketiyle ülkesinin kupa dışı kalmasına neden olarak yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Beckham, 1998'deki kötü hatıraların ardından 2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinde 90+2. dakikada kullandığı serbest vuruşun ağları bulmasıyla, gemisini kurtaran kaptan olarak ülkesini finallere taşıdı.

Top koşturduğu yıllar boyunca sürekli medyatik bir isim olmayı başaran David Beckham 16 Mayıs 2013 tarihinde futbolculuk kariyerini sonlandırma kararı aldı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek