Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kaçak kazı yapılan alana operasyon düzenleyen jandarma, Roma Dönemi’ne ait çok sayıda odası bulunan zindan ile karşılaştı. Operasyonda ayrıca Roma Dönemi’ne ait kılıç, gümüş haç, tas, zincir, 2 alan arama cihazı ile kazma ve kürek ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Viranşehir ilçesinde kaçak kazı yapıldığı bilgisini elde etti. Kaçak kazıyı yaptığı belirlenen 4 kişiyi takibe alan ekipler, Kışla Mahallesi'ndeki adrese operasyon düzenledi.
Operasyonda çok sayıda küçük odadan oluşan 400 metrekarelik bir yapıyla karşılaşıldı. Yapıda yapılan aramada Roma Dönemi'ne ait kılıç, gümüş haç, tas, zincir, 2 alan arama cihazı ile kazma ve kürek ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar jandarma karakoluna götürüldü.

Yapılan incelemede yapının Roma Dönemi'ne ait çok sayıda odası bulunan zindan olduğu belirlendi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • said 03.05.2021 17:03
    devlet bu adamlara zarar vermeden çıkar %50 si senin %50 si benim desin adamlar daha neler bulurlar :)
  • alican 03.05.2021 13:27
    Bırak vatandaş çıkarsın be orda çürüyecekler.Bari işe yarasınlar.
  • Adem 03.05.2021 12:59
    kaçak yapmışlar,ama hep böyle işe yarasa...
  • Vatandaş 03.05.2021 12:52
    Yazık değil mi adamların emeğine. Şimdiye kadar çıkan hangi tarihi eseri yada yeri hangi arkeolog buldu. Ya dağdaki çoban yada köydeki kazıcılar. Hazıra konmak en iyisi demi