Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde tam kapanmada sürecinde denetimler devam ediyor. İstanbul Ataşehir'de oluşturulan denetim noktasında araçlar tek tek durduruldu, izin belgesi bulunmayanlara cezai işlem uygulandı.
Bir kadın sürücü polise basın kartı vererek denetim noktasından geçmek istedi. İncelemede basın kartının sahte olduğu anlaşıldı. Kadın sürücü, kendisine ceza yazan polis ekiplerinin plakalarını cep telefonuna kaydetti. Kimlik sorgulamasında kadın sürücünün sabıkası olduğu da öğrenildi.
Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 17 günlük tam kapanmada denetimlerini sürdürdü. Güvenlik noktası oluşturan ekipler, araçları tek tek durdurdu. Araçlarda bulunan kişilerin gerekli izin belgelerinin olup olmadığı kontrol edildi. Ayrıca polisler vatandaşlara tam kapanma sürecinde muafiyet kazanmaları için e-devlet üzerinden çalışma izin belgesi almaları gerektiğini hatırlattı.
YAZARKASA FİŞİ GÖSTERDİ AMA CEZA YEMEKTEN KAÇAMADI
Yapılan denetimler sırasında iş yeri sahibi olduğunu söyleyen bir vatandaş, görevli polis memurlarına yazarkasa fişi gösterdi ancak ceza yemekten kaçamadı. Ticari aracıyla denetime takılan vatandaş, "Belgelerim var, yazarkasa benim adıma olduğu için, fişini göstermem yeterli oluyordu şimdiye kadar. Esnafız çünkü dükkan benim üzerime. Yük nakli yapıyoruz, aracım ticari olarak geçiyor zaten. Lojistik ve nakliye muaf olduğu için şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım" dedi.
Öte yandan, bir kadın sürücü ise yapılan kontrollerde polise basın kartı vererek denetim noktasından geçmek istedi. Yapılan incelemelerde basın kartının sahte olduğu anlaşıldı. Kartının gerçek olduğunu iddia eden ve ''Haksız yere yazıyorsunuz şu anda cezayı'' diyen kadın sürücü, kendisine ceza yazan polis ekiplerinin plakalarını cep telefonuna kaydetti. Yapılan kimlik sorgulamasında kadın sürücünün sabıkası olduğu öğrenildi. Polis ekipleri kadın sürücüyü Dudullu Polis Merkezi'ne götürerek hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan işlem başlattı.
İki sürücüye de sokağa çıkma kısıtlaması süresinde dışarıda bulundukları için 3 bin 460 lira cezai işlem uygulandı. Yapılan denetim havadan da görüntülendi.
-
Extra
03.05.2021
20:12
Kendini ne zannediyor. Ama güvendiği bir şey var işte
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
zafer
03.05.2021
18:55
Bu kaçıncı ENİŞTE vakası böyle. Hemende "bana teşkilatın numarasını verin" tripleri.
Atın içeri bir iki gün kalsın sahtecilikten.
Beğen
/ 16 kişi beğenmiş
-
Murat gözükara
03.05.2021
18:26
Bu kadına evrakta sahtecilikten.. Polisi fotoğraflam aktan işlem yapılmalı
Beğen
/ 12 kişi beğenmiş
-
kirşehirli
03.05.2021
17:59
Adam vergi ödemiyorki vergi levhasi olsun araba ruhsatini evlenme cüzdani diye gezdiriyor dur
Bu şahisa vergi klntrolu yapilmali
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
-
Adalet
03.05.2021
17:50
Bindiğin arabaya yazık sana bu para ne der kim bilir hangi zenginin hanımısın ama yalan sahtekarlık hat boyu yakışmadı mercedes kadın
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle