Hayatın anlamını sorguladığı uzun yılların ardından 2006'da İslamiyet'i kabul eden Kanadalı işaret dili ve İngilizce öğretmeni Jenny Molendyk Divleli, 9 yıl önce yerleştiği İstanbul'da 5 çocuğuyla hazırladığı, çocuklara yönelik sosyal medya paylaşımlarıyla büyük beğeni topluyor. Jenny Molendyk Divleli evinde ağırladığı haber7.com’a İslamiyet ile tanışma hikayesini anlattı.

İslam dinine ve Müslümanlığa merakınız nasıl başladı?

Aslında ben din değiştirmek hiç istemedim. Üniversitede işaret dili tercümanlık okuyordum ve bir gün bir Müslüman ile tanıştım. O zamanlar İslami fobik şeyler vardı, Müslüman teröristtir tarzında olumsuz haberler vardı. O ama tanıştığım Müslüman tam tersiydi. Kibar, saygılı, üniversitemizde herkes onu çok beğenirdi. İş için camiye gidersem ya da bir Müslümana tercümanlık yaparsam Müslümanlıkla ilgili doğru bilgi almam lazım dedim ve daha sonra araştırmaya başladım. Araştırmalar yaptım daha sonra başka Müslümanlarla tanıştım. Çalıştığım yerdeki aile bana Kur’an-ı Kerim hediye etti. Kur’an-ı Kerimi okumaya başladıktan sonra biraz daha derin araştırmalar yaptım ve anladım ki Hristiyanlık ile soru işaretlerim varmış. Bir gün bir dua ettim “Allah sen kimsin Hristiyanlık için ya da İslam için bana doğru bir yol göster”. Gerçekten dinimi değiştirmeye niyetim yoktu ama bir noktaya geldim ve hayatımın farklı olmasını istedim. O gün dua ettikten sonra sanki her şey çok net olmaya başladı. Farklı Müslümanlarla tanıştım onlara çok sorular sordum ve hepsini cevapladılar. Neyi öğrenmek istiyorsam cevapları buldum. Karar verdim ve Müslüman oldum.

Müslüman olduktan sonra nasıl bir süreç yaşadınız, zorlandığınız zamanlar oldu mu?

Müslüman olduktan aileme hemen söylemedim. Aslında Müslümanlığı araştırırken arkadaşlarım da dahil olmak üzere kimseye söylemedim. Çünkü bu bireysel bir şey kendim için bir şey araştırmak istedim daha sonra araştırırken karar verdim eğer Müslüman olursam Müslüman gibi yaşamak istiyorum özellikle başörtü konusunda. Çok kararsız kaldığım zamanlar oldu arkadaşlarıma söylersem ne düşünecekler ne söyleyecekler, nasıl okula döneceğim, nasıl işe gideceğim, herkes ne diyecek. Biraz bekledim söyledikten sonra annem üzüldü daha doğrusu korktu çünkü İslamiyet ile ilgili hiçbir şey bilmiyordu. Benim çalışma hakkım olacak mı ya da hayatım nasıl olacak diye annemin korkuları vardı. Babam polis daha İslami fobik tarz fikirleri vardı. Biraz zorlandık hep görüşmedik aramızda tartışmalar yaşandı. Onlar içinde çok zor benim hayatım artık çok farklıydı.

Bu kadar İslam karşıtlığı içinde İslamiyet’in sizin için önemini anlatabilir misiniz?

İslam benim her şeyim… Bazen insanlar bana soruyor Müslüman olduktan sonra pişmanlık hissettin mi? Elhamdülillah hiç pişman olmadım. Doğru yolu seçtim Elhamdülillah…

Dua ederken, Allaha sığınırken neler hissediyorsunuz?

Umut…Son yıllarda Esma’ül Hüsnayı, Allahın isimlerini araştırıyorum. Allah ile her şey olabilir. Ümidimiz için ailemiz için çocuklarımız için Allah her şeyi yapabilir. Allaha daha yakın olmak istiyorum.

Pandemi gölgesinde bir ramazan ayı geçiriyoruz. Evde çocuklarınızla birlikte ramazan ayını nasıl geçiriyorsunuz?

Ramazan ayını Türkiye’de yaşamak çok özel geliyor. Türkiye’de yaşamak zaten çok özel ezanı duymak, insanların oruç tutması çok güzel. Ramazan çok özel bir zaman ailemiz için özellikle son yıllar evimizi ramazana hazırlıyoruz. Çocuklarımız anlıyor Ramazan ayının güzelliğini. Çok heyecanlı oluyorlar sahura kalkıyorlar evimizde mescid yaptık beraber teravih namazını kılıyoruz. Onlarda oruç tutuyorlar, tekne orucu tutuyorlar. Sürekli bizimle sahura kalkmak istiyorlar. Ramazan ayı Elhamdülillah evimizde çok özel bir zaman. Eşim ve ben çok mutluyuz. Bayramımız geliyor ve çocuklarımızın bu zamanları her zaman hatırlamasını istiyoruz.

5 çocuğunuz ile sosyal medya üzerinden “İlmin Anahtarı” isimli bir sayfanız var. Bu sayfada neler yapıyorsunuz, ne gibi paylaşımlarınız var?

Korona başladıktan sonra çocuklarımız sosyal medyada daha fazla aktif olmaya başladılar ve bir şey yapmak istediler. Beraber konuştuk eğer bir şey yapmak isterseniz faydalı bir şey olsun dedik. İlmin anahtarında kitap seçiyoruz ve daha sonra çocuklar özetleyip anlatıyorlar. Çocuklar kitabı okuduktan sonra düşündüklerini, beğenip beğenmediklerini anlatıyorlar. Bu platform kendi öz güvenleri içinde çok faydalı kendi duygu ve düşüncelerini ifade edebiliyorlar.

Henüz Müslüman olmuş, Müslüman olmak isteyen ya da bu konuda arafta kalmış kişilere nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?

Hiç korkmasınlar. Müslüman olmak isteyen arkadaşlarımda şunu fark ettim tek bir yerde takılıyorlar ya da ne olacak vs… Özellikle benim hikayemde arkadaşlarım ne diyecekr, nasıl karşılayacaklar durumum vardı. Allah büyüktür her soruya bir cevap vardır. Kesinlikle eğer merakları olup yeni araştırmaya başlayanlara Kur’an- Kerim okumalarını tavsiye ederim. İnternette ve sosyal medyada çok kaynaklar var. İslam doğru bir yol.

Muhabir: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Hüseyin BİÇE
Kamera: Cenk Şenoğlu
Mehmet CEBECİ

Yorumlar 74 Yorum Var
  • Vatandaş 08.05.2021 15:41
    Hic Müslüman olan insan görmediniz mi. Neden bu kadar abartiyorsunuz.Heryerde bu kadini goruyoruz.Birqkin da biraz ibadet yapsin.
  • Isim 08.05.2021 01:16
    Insaallah Allahim bizede böyle Iman nasip eder
  • Kemal Rizaden 08.05.2021 00:24
    Elhamdulillah Rabbim ihlsınızı ıtıkatıdızı güçlendırsın hayırlı nesiller yetiştirip Rabbımızın rızasını kazanmayi nasip eylesin
  • Fehmi 08.05.2021 00:13
    Kurtulusa erdiren ancak ALLAHtir biz gorevimizi yapamasak bile ALLAH aciyor kalpleri avrupa da muslumanlari agresif savasci kaba saba insanlar olarak tanitiliyormus taki karşısına tanıdığı bir müslüman çıkana kadar
  • Teslim 07.05.2021 23:05
    İçinde fesat olanlar hemen kusuyor zehiri... Kalbini mi okudunuz... hemen hüküm veriyorsunuz... Öncelikle siz müslüman mısınız. Onu söyleyiniz...
Daha fazla yorum görüntüle