AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'li Aykut Erdoğdu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik normal bir zihinle yapılmaması gereken bir açıklama yaptığını söyleyen Turan, "Aslında cevabı hak eden biri değil. Psikolojik sorunları olduğunu, tedaviye muhtaç olduğunu düşündüğümüz, hep kavgayla gerginlikle iftirayla korkutmayla ev kaçakçılığıyla gündeme gelen sorunlu bir milletvekilimiz. Bu yüzden 128 kuruşluk olduğunu düşündüğümüz bu kişinin, cevabı hak etmediğini düşünüyoruz. Biz darbeden, silahtan, dünyaya meydan okumaktan korkmadık, Aykut'tan mı korkacağız?" dedi.

Konunun, Aykut Erdoğdu olmadığını belirten Turan, şunları kaydetti:

"FETÖ'ye karşı kedi gibi olanların, bize karşı aslan gibi davranmalarını ibretle izliyoruz. PKK'ya karşı bir tek laf edemeyenlerin, PYD'ye göz kırpmaktan başka bir şey yapamayanların, kamera karşısında bize karşı aslanmış gibi olmalarını ibretle izliyoruz. Konu Aykut'un ötesinde CHP'nin hüviyeti meselesi. CHP şimdiye kadar nerede durmuşsa Aykut da bugün orada duruyor. Bugün Aykut nöbetçiydi ve Aykut kendine düşen ve yakışan şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize, milletimize tehditler savurdu. Hatırlayın, bir hafta önce başka bir CHP'li, 'Sonunuz Menderes gibi olmasın.' diye imada bulundu. Bir önceki haftaya dönün, o zaman amirallerle ilgili benzer yaklaşımlar oldu. Yani nerede bir darbe kokusu, flu ortam, gerginlik, tehdit var, Yassıada rüyası gören adamlar CHP'de nöbete diziliyorlar.

27 Mayıs, 28 Şubat, 24 Nisan ve 15 Temmuz'da neredeyseler bugün de oradalar. Bu yüzden mesele Aykut değil. Mesele siyasi parti olma özelliğini kaybetmiş. Kurulduğu zamanki görevini yapmış ama sonraki dönemlerde bu siyasal hareketlerin hiçbirine kendisini ram edememiş, ideolojisi olmayan, vesayetten, darbeden, gerginlikten beslenmekten başka bir demokratik kültür üretemeyen, parti hüviyetini kaybeden ama onun ötesinde misyonunu tamamlamış, tarihi bir müze olmayı hak eden bir partiden bahsediyoruz. CHP, bizim gözümüzde artık parti olma vasfını kaybetmiş, tarihi misyonunu bitirmiş bir müzedir."

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Manisalı 06.05.2021 09:55
    Ona en iyi cevap susmak tır.
  • Göztepeli 06.05.2021 09:08
    Yav Allah aşkına kimden bahsediyordun CHP den bu zamana kadar bu ülke için birtane faydalı birşey yapmışım sadece vatan hainliği yapmıştır bunuda yıllardır saklamıştır bizleri yıllarca kandırmış bir chp Li olarak benim için bitmiştir
  • Suat 06.05.2021 09:01
    Vallahi Aykut bak koçum bizim 15 temmuzdan bir kinimiz var vallahi billahi bu sefer ne asker nede polis tanırız bu sefer sağ duyulu olamayız BABAM olsa omeydanlara DAR ağacını kurar ve herkesin adresi belli tek tek evinden alınır gereken yapılır bizim sabrımızı zorlamayın artık sabır taşı çatladı artık REİS in saçının bir teline bir zarar gelsin farketmez 7 den 70 kimsenin gözünün yaşına bakmayız o kadar kin doluyuz
  • zafer 06.05.2021 00:33
    Yahu bu aykut kim,çakıldaklı hükümete ayar veriyor. Çok ta tındı. Bak aykıt efendi hele o gün olsun önce sen kendini kolla. Seni PKK da kurtaramaz.
  • Serdar 06.05.2021 00:29
    15 Temmuz darbe değil, işgal girişimidir. Darbeler ülkenin askerleri tarafından yapılır ki yanlıştır. O Fetöcüler bu ülkenin askeri değil, asker kıyafeti giymiş teröristlerdir.
Daha fazla yorum görüntüle