9 Mayıs 2021 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

 

Koronavirüste 'yanıltıcı negatiflik' uyarısı 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde tedbirler sürerken, Doç. Dr. Ümit Savaşçı PCR testlerindeki  'yanıltıcı negatiflik' ihtimaline dikkat çekerek koronavirüs temaslılarına en erken 3 gün sonra PCR testi yapılması gerektiğini belirtti. 

İsrail soykırım peşinde 

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki zulmü devam ederken Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırının planlı olduğunu belirterek “Hedef Kudüs’te kalan son Filistinlileri yeni bir soykırımla yok etmek ve Kudüs’ü tamamen Yahudileştirmek” dedi  
 

 
Çin'in kontrolden çıkan roketi düştü 

Çin Uzay İstasyonu'nun çekirdek modülünü yörüngeye taşımak üzere fırlatılan ve kontrolden çıkan Long March 5B roketinin, Hint Okyanusu'nda Maldivler yakınlarında bir yere düştüğü açıklandı. 

Ruhani duyurdu: ABD ile anlaştık 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’a yönelik temel ve ana yaptırımların kaldırılması konusunda ABD ile anlaştıklarını ilan etti ve "Sadece bazı ayrıntıların çözümü noktasında müzakerelerimiz devam ediyor”  dedi. 
 

Kamuda 'zam' maratonu başlıyor 

Bayramın bitimiyle birlikte kamu işçileri için de kritik süreç başlıyor. Bu yıl ilk kez 600 binden fazla kamu işçisi için masaya oturulurken, Türk-İş ve Hak-İş ortak hareket etme kararı aldı. 
 

İngiltere’den kripto para uyarısı 

Kripto para konusunda son dönemde gelen uyarılara yenisi eklendi. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, yatırımcılara “Eğer tüm paranızı kaybetmeye hazırsanız kripto paralara yatırın” diye seslendi. 
 

Galatasaray'ın zirve inadı! 

Süper Lig'in 40. haftasındaki derbi maçta Galatasaray sahasında lider Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti

 

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • aaaaaaaa 09.05.2021 22:51
    dışarı çikmasınlar mesela!
  • Adam 09.05.2021 20:35
    Neyi yapmayalım???