Antalya'nın Kaş ilçesinde pandemi sürecinde insan hareketliliği azalınca yılkı atları da daha özgür şekilde doğada dolaşmaya başladı. Torosların yüksek kesimlerindeki sedir ormanları içinde dolaşan yılkı atları görüntülendi. Pandemi sürecinde tam kapanma nedeniyle Yörüklerin yaylalara çıkamaması, ormanlarda ve yaylalarda insan hareketliliğinin yok denecek derece az olması doğada yaşayan yabani hayvanlara yaradı. Bu hayvanlardan biri de Toroslardaki sedir ormanları içinde, doğada yaşamını sürdüren yılkı atları oldu. Antalya'nın Kaş ilçesindeki sedir ormanlarında çok sayıda yılkı atı yaşamını sürdürüyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • hakan 14.05.2021 23:44
    imamoğlu duymasın.
  • Ahmet 12.05.2021 16:53
    Yaşlı hayvan topallıyor arka ayaklarından birisi sakatlanmış herhalde.
  • hey hât! 11.05.2021 16:54
    Ne kadar mutlular! Koşup oynuyorlar. Hangi hayvan olursa olsun ona gösterilecek en büyük sevgi; özgür bırakmaktır. Kuşu kafese, balığı akvaryuma, köpeği eve vs hapsetmek hayvana eziyettir, yazıktır günahtır. Ayrıca devletin tamamı İBB'den mi ibaretti? Birileri İBB'nin telef ettiği atları böyle yerlere bırakmış olsa tıka basa doyar, çoğalırlardı.
  • Salih Görgün 11.05.2021 16:43
    Biz insanlar zalimleriz. Hayvanları koruma derneği yanlış hatırlamiyorsam Adalarda ve benzeri yerlerde Hayvanlar (atlar) işçi(payton ve arabalarda) olarak kullanıldığından hayvanlara zulm ediliyor. Sonrası vahim İnsanlar gelir elde etmedikle atları terk ettiler. Sonra kurumlar da terk ettiler. Kaybolan açlıktan ölen atlar bir türlü bitmek bilmedi. Sonuç ortada yaptıklarımızın sonucu. Ben duymadım görmedim bilmiyordum . Hepimiz bunun hesabını (ve benzeri) verreceğiz işimize gelsede gelmesede. Bu dünya yanlızca bize(insanlara) ait değil . Korkum bu atlarında başına benzer şeyler gelmesi.