2021 yılının 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından  Aksaray Valiliği tarafından hazırlanan klip sosyal medyada beğeni topluyor.  

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700´üncü yıl dönümü olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı yayımladığı genelgeyle 2021 yılını 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan etmesinin ardından, UNESCO tarafından da anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı.

Aksaray Valiliği, Yunus Emre´nin sevgisini bütün Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalışıyor. Aksaray´ın Yunus Emre ve Türkçe yılı etkinlikleri kapsamında birçok projeye ev sahipliği yapacağını belirten Vali Aydoğdu, "Valilik olarak Yunus Emre ve Türkçe yılı ile ilgili birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Bu çalışmalardan birisi de `Yunus Emre için Söyle´ parçasını Aksaray´da 49 turistik ve tarihi mekanda, sanatçılar eşliğinde dile getirirken, Yunus Emre´mizin sevgisini Aksaray dan bütün Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalıştık" dedi.

Yunus Emre´nin evrensel düşüncesinde insan merkezli sevgi ve hoşgörü anlayışının hakim olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu şöyle dedi:

"Gerçekten sevgi çok önemli. Kâinatın yaratılış sebebi de sevgidir. Sevginin olduğu yerde önyargı, ötekileştirme, ayrıştırma ve şiddet olmaz. Bugün toplumların yaşadığı bütün hastalıkların çözümü sevgidir. Onun için sevgiyi bir hal dili haline getirip Yunus Emre´nin de dediği gibi yaratılanı severiz yaratandan ötürü düsturunu kendi hayatımıza düstur edinerek Aksaray´dan bütün Türkiye ve dünyaya bir sevgi dilini göndereceğiz."

`Gel Gör Beni Aşk Neyledi´ tasavvufi eserinin klibi büyük beğeni topladı. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Fatih D 13.05.2021 08:46
    Yunusemre türbesi sarıkaraman köyünde bulunmaktadır. Türbenin olduğu yerden Kırşehir’deki Ahi Evranı, Nevşehir’ deki Hacı Bektaş Veliyi ve Aksaray’daki Taptuk Emreyi göre bildiği tam üçgenin ortasındadır. Gelip gördüğünüzde benim dediklerimi görebilirsiniz. Aşık Yunus hayatı boyunca bu üç evliya ile sürekli görüştüğünü tarih kitaplarından okuyabilirsiniz. Ayrıca Yunusemre türbesi nin olduğu yerde Çilehanesi de bulunmaktadır. Bilgilerinize
  • adem 13.05.2021 03:13
    maşallah
  • "Yunus" 13.05.2021 00:43
    "Yaradılanı severiz,Yaradandan ötürü"