Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da duygusal anlar yaşadı.

Aliyev, Şuşa'da düzenlenen "Harıbülbül" müzik festivalinin ikinci gününde gala konserine katıldı.

Konserin sonunda, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in eski konuşmalarından kesitler seslendirildi.

Haydar Aliyev'in Şuşa ve bir zamanlar işgal altındaki diğer bölgelerle ilgili söylediği sözler, İlham Aliyev ve diğer katılımcıları duygulandırdı.

Haydar Aliyev'in "Sizinle Şuşa'ya gitmeyi arzu ediyorum. Gideceğiz, inanın bana gideceğiz. Şuşa Azerbaycan'ın gözüdür, her Azerbaycanlı için gurur kaynağıdır. Şuşa, kültürümüzün ve tarihimizin sembolüdür. Şuşa hepimiz için değerlidir. Sadece Şuşa değil, Laçın dağları da çok değerlidir. Laçın olmadan asla yaşayamayız. Ağdam gibi güzel bir şehir, Fuzuli, Cebrayıl, Zengilan, Gubadlı, Kelbecer'in pınarları. Onlarsız yaşayamayız." sözleri İlham Aliyev ve diğer katılımcılarla ayakta alkışlandı.

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı sıra hem bölgeye hakim coğrafi konumu hem de Dağlık Karabağ'ın en büyük şehri Hankendi'ye giden yolun üzerinde bulunması nedeniyle stratejik önem taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992'de Ermenistan güçlerince işgal edilmişti.

Azerbaycan ordusu, Şuşa'yı 8 Kasım 2020'de işgalden kurtarmıştı.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Ümit 14.05.2021 19:57
    Bınlar rus olmuş loo...
  • Guest 14.05.2021 14:14
    Herkes kendine baksın, kimse başkasının muslumanligini sorgulamasin. Sen ne kadar muslumansın ona bak bir. Hep böyle boş işlerle uğraşmaktan siyonistler seni senden aldı da haberin bile olmadı. Ondan etkisiz birer Müslüman olduk. Bu daha vahim degil mi? Sizce ! Bak kimse kınamak tan öte geçemiyor.
  • TÜRKİYELİ 14.05.2021 14:13
    ALLAHAŞKINAAzebaycanın Türkleri TÜRK YAPAN DEĞERLERLE ne ALAKASI VAR SORUN ÖNCE TÜRKİYE Mİ DİYECEKLER YOKSA RUSYA MI?
  • Kastamonulu 14.05.2021 11:04
    Sonsuza kadar yanınızdayız öz gardaşlarımız, canlarımız... Ne Mutlu Türk'üm diyene.
  • Sivaslı Binbaşı 14.05.2021 09:40
    Güzel de Müslüman Türk'e benziyor musunuz Azeri gardaşlarım... ermeni ecnebisinden şekil olarak ne farkınız var, şekil olarak , kutlama olarak aynısını yapıyorsunuz. Türk İslam olun... İslam olun...
Daha fazla yorum görüntüle