İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail saldırılarında şehit olanların sayısı 17'si çocuk, 7'si kadın 1'i yaşlı olmak üzere 69'a yükselirken, yaralı sayısının 400'ü aştığı kaydedilmişti.

Gazzeli çocuklar yine bayramlık yerine, kefen giydi. İsrail'in saldırılarında 17 çocuk şehit oldu. Hamza Nasır o çocuklardan biri. Pembe ceketiyle bayram çocuğuydu. Önceki gün kefenlendi, bayramı göremedi. Raab'da gülümsemesi yarım kalan bir başka çocuk Gazze'de. Hava saldırısında şehadete yürüdü. Atılan her bomba başka bir çocuğu hayattan kopardı. Morglar önünde analar, babalar ağladı.

Bazı çocuklarda şehit babaları için döktü gözyaşlarını. Onların yüreklerindeki yangını söndürmek hiç kolay olmadı. Bombalarla ve işgalle büyüyen Gazze'nin çocukları, bu bayramı da bayram gibi yaşayamadı. 

Kanal 7 - Esra Ketenci

Yorumlar 13 Yorum Var
  • İsmail* 15.05.2021 09:43
    Dürust ve tarafsız basınımız yaşanan katliamı dünyaya duyurmak için üzerlerine çok büyük görev düşmektedir.Bu zulm ve gözyaşı yürek dayanmaz insan olan kalbi olan tepkisiz kalmamalı birgün sizin başınıza gelmesi kaçınılmazdır.İnsanlıktan nasip almayan bu caniler Iblisin uşaklarıdır. Gerçekten biz Âdemoğullarını şerefli kıldık, onlara karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar lutfettik, onları temiz ve hoş nimetlerle rızıklandırdık ve onları yarattığımız varlıkların bir çoğundan üstün kıldık. Meleklere: “Âdem’e secde edin!” dediğimizde İblîs dışındaki­ler derhal secdeye kapandı. İblîs ise direnerek bundan kaçındı, kibir­lendi ve kâfirlerden oldu.
  • Ahmet 14.05.2021 00:25
    Allah (c.c) intikam sahibidir. Yüreklerimiz bu acıya dayanmasa da inşallah Rabbim bu kâfir topluluğunun cezasını verecektir. Biz her zamankinden daha fazla devletimizi desteklemeliyiz.
  • misafir 14.05.2021 00:20
    Ey DÜNYA ne kadar yalan da olsan BU ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARI O KADAR GERÇEK. BİR ÇOCUĞUN GÜLÜŞÜNE DÜNYALAR VERİLEBİLİYORSA BU KARANLIK NEDİR BU SESSİZLİK NEDİR
  • sami 14.05.2021 00:20
    Allahin ipine sarilmazsak böyle olmaya devam edecek..sadece Kurana dayali bi toplum insaa edilmeli
  • Russian KEMAL 13.05.2021 23:57
    ya biz nasil müslümaniz nasil bu MÜBAREK Bayram da elimiz ayagimiz tikaniyor ALLAH aşkina biz osmanli torunuyuz Allahim bizim devletimiz niye yardim etmiyor bu Müsluman kimsesiz Filistine Allah aşkina biz gidelim evde elimiz ayagimiz bagli bunun hesabini Ahirette nasil veririz Allahim bu kimsesiz Filistine gece gunduz koru Yarabbim ya Kahhar ya Kahhar ya Kahhar
Daha fazla yorum görüntüle