Almanya'da Türklere uygulanan polis şiddetine bir yenisi daha eklendi. Frankfurt'ta tedavisi için hastaneye giderken yolda rahatsızlanan kişiyi polisler ailesinin gözü önünde darbetti. O anlar kameraya yansıdı.
Almanya'da polisin Türk vatandaşı Selim Çiftçi'ye uyguladığı şiddet pes dedirtti.

34 yaşındaki Selim Çiftçi, cumartesi günü tedavi için hastaneye giderken yolda rahatsızlandı.

Çiftçi'nin yakınları olay yerine ambulans çağırdı. Ambulanstan önce olay yerine çok sayıda polis geldi.

Psikolojik rahatsızlığı bulunan Çiftçi'ye polisler sakinleştirmek yerine yere yatırarak şiddet uyguladı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Selim Çiftçi, Frankfurt Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Hastanede bilinci kapalı olan Selim Çiftçi'nin ailesi, dayakçı polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖMER ÇELİK: FAŞİST BİR SALDIRI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından "Bu ırkçı ve faşist bir saldırıdır. Kamu düzeni ile ilgisi yoktur. Almanya'nın Frankfurt kentinde vatandaşımıza uygulanan bu faşizan polis şiddetini en güçlü şekilde kınıyoruz." sözleriyle tepki gösterdi.

BAKAN YARDIMCISI KIRAN'DAN KINAMA

Selim Çiftçi'nin maruz kaldığı kötü muameleye Ankara da tepki gösterdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Alman polisinin uyguladığı şiddeti kınadı

Selim Çiftçi'nin babası ve ağabeyi ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Konunun her düzeyde ilgili makamlar nezdinde yakından takip edileceğini belirtti

ÇİFTÇİ'NİN YAKINI TRT DEUTSCH'A KONUŞTU

Almanya'da polis şiddetine uğrayan Selim Çiftçi'nin olay anında yanında olan yeğeni Akın Götürmen saldırı anını TRT Deutsch'a anlattı.

 "DAYIMIN ÇOK AĞIR BİR HASTALIĞI VAR"

Saldırı anını anlatan Akın Götürmen, "Videolarda da görüldüğü üzere aracın sürücüsüydüm. Ben ve erkek kardeşim önde oturduk, dayım arkaya oturmuştu. Dayımın çok ağır bir hastalığı var ve dün de durumu çok kötüydü. Dayım arabadan indiğinde onu sakinleştirmek ve tutmak için biz de araçtan dışarı çıktık. Onu sakinleştirmeye çalıştım ve yoldan geçenlere ambulansı aramalarını ve bize yardım çağırmalarını söyledim. Oradaki insanlar bize yardımcı oldular. Yardımcı olanlara buradan çok teşekkür ediyorum" dedi.

 "COPLARLA VURMAYA BAŞLADILAR VE ÜZERİNE BİBER GAZI SIKTILAR"

Ambulanstan önce polis ekiplerinin geldiğini söyleyen Götürmen, şöyle devam etti:

"10 polis arabası geldi. Polis ne olduğunu, olayın aslını, geçmişini dahi sormadı. Ona coplarla vurmaya başladılar ve üzerine biber gazı sıktılar. Videolarda da görüleceği gibi apaçık bir polis şiddeti; söylenecek gerçekten çok bir şey yok. Polise, orada bir kavga çıktığı söylendi. Bu büyük bir saçmalık, olayla alakası yok. Orada bulunan ve yardım edebilen veya yardım etmeye istekli olan, ancak polisin engelinden ötürü yardım edemeyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Kadınlar bile erkek polisler tarafından tutuldular ve itildiler."

Yorumlar 39 Yorum Var
  • Hasan 17.05.2021 23:58
    Nerede adalet nerde insan Haakları Dupe düzTürk Düşmanlığı VeAlman Devlet Terörü Uyan milletim
  • nevzat 17.05.2021 14:21
    içimizdeki gavur aşıkları iyi bakın kim insan haklarına saygılı batıda nasıl bir medeniyet var polis devleti nasıl oluyor görün
  • Harun 17.05.2021 14:18
    Polislere ceza verilmesse turkiye interpolden kirmizi bulten cikarip tutuklatmali
  • Harun 17.05.2021 14:15
    Dogu isimli yorumcu eger almanyada sizin yaptiklarinizin onda biri yapilsa alman polisi birak siddeti insan avina cikar ...rastgele katliam yapar ahmak...
  • Suat Ak 17.05.2021 13:36
    Türk polisi bunlar gibi vicdansiz degil bunlar insan hic degil
Daha fazla yorum görüntüle