Görüntüler bundan 27 yıl öncesine ait. 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de bir binanın tepesinde gazetecilere projelerini anlatıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıkladığı sırada gazetecilerle sohbet ederken Taksim’e yapmayı planladığı caminin yerini gösterdikten sonra, “İnşallah burasının temelini atmak bize nasip olur" dediği görüntüler yeniden gündemde.

İstanbul’a olan sevdasını her fırsatta dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 yıl önce 19 Ocak 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığını açıkladığı basın toplantısı sonrası gazetecilerle sohbet etmiş ve Taksim’e cami yapmayı planladığı yeri göstermişti. O günlere ait görüntüler ortaya çıktı. Yalçın Özer’in arşivinden çıkan görüntülerde Erdoğan, Taksim’e yapmayı planladığı caminin yerini gazetecilere gösterdikten sonra, “İnşallah burasının temelini atmak bize nasip olur" diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan o sözleri söyledikten 27 yıl sonra Taksim Camii bugün açılıyor.

TAKSİM CAMİİ BUGÜN AÇILIYOR

Taksim Cami, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün ibadete açılıyor. 

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE DE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 

Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camisi 2 bin 482 metrekarelik alanda inşa edildi. 9 metre 45 santimetre yüksekliği ile Türkiye'deki en yüksek mihraplardan birine sahip olma özelliğini taşıyan caminin, kapalı ibadet alanında 2 bin 250 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Ana girişi ile birlikte toplamda 4 girişi bulunan Taksim Camii’nin zemin üstü bina yüksekliği 20.70 metre, ana kubbe yüksekliği 9.6 metre, çapı ise 28 metre olarak tasarlandı. 12 bin 574 metre kare toplam kapalı alanı olan camide 165 araçlık 3 katlı otopark da bulunuyor.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Şerife Bulut 26.11.2022 00:01
    Maşallah Allah razı olsun Rabbım işini gücünü rast getirsin kalbi niyeti güzel reisim senin dualarını Rabbım kabul ediyor ve sen seçilmiş bir insansın senin yardımcın yüce Allah cc sana Rabbım diyemedikten sonra kimse seni incitemez yaptıkları kötülükler ayaklarına dolanır sen yürü biz senin yanındayız Allahin izni ile daima destekciniz duacıyız senin Rabbım ömrüne ömür katsın seviyoruz seni
  • NECİP 28.05.2021 20:14
    Rabbim Teala başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herbir islam neferi mümin müslüman kardeşlerimizden razı olsun.Dünya hayatında güzelliklerle Ahiret hayatında cennetle mükafatlandırsın.
  • Ahmet Şakir Olcay 28.05.2021 18:58
    Hayırlı olsun inşallah. Ayasofya ibadete açıldı, Çamlıca tepesine Camii yapıldı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere.
  • 06 yorum 28.05.2021 15:25
    Helal olsun
  • K. U 28.05.2021 13:32
    Rabbim camilerimizin en güzel süsü olan ihlaslı kullarınla gerçek cemaatla dolu dolu süsle ya Rab
Daha fazla yorum görüntüle