Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, gazeteci Reha Muhtar'ın kendisine yönelttiği Taksim Camii sorusuna verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu. 

İstanbul'un birçok problemleri olduğuna işaret eden Muhtar, Taksim'de camiye gerek olmadığını söylüyor ve Erdoğan'a neden hep bu projeyi konuştuğunu soruyor. Erdoğan'ın verdiği cevap ise oldukça çarpıcı:

"Taksim Camii'ni sizin konuştuğunuz kadar ben konuşmuyorum. Sadece medya konuşuyor. 

Taksim Camii'yle ilgili benim yatırımım söz konusu değil. Kurulmuş bir vakıf bu çalışmayı sürdürüyor. Ama bunu körükleyen, körükçü başı medya. Dernek geldi teklifini yaptı, projeyi Büyükşehir Belediyesi geçirdi. Bu kadar, başka bir şey yok. Benim buna ayırdığım bir vakit falan söz konusu değil. Benim şu an iş konusunda ayırdığım vakit tamamen İstanbul'da çözüm bekleyen projeler, yani belediyenin bizzat kendisini ilgilendiren konulardır. Yoksa Taksim Camii beni şu an bağlayan bir konu değil.

Olmayıp olmaması meselesi ayrı bir olay. Ben olmasından yanayım. Bu kadar. Bu kanaatimi ortaya koyarım. Ben buna para transfer etmiyorum ki, vatandaş yapacak bunu. Niye Reha Muhtar bundan rahatsız oluyor?"

Yorumlar 44 Yorum Var
  • hüseyin 03.06.2021 18:28
    Reha Muhtar acı var mı acı Seni gidi seni ne kadar da rahatsız olmuşum bu Taksim camisinden zamanında
  • sahin 03.06.2021 14:33
    Ah Reha ah aldın mı cevabını?
  • Melis 30.05.2021 20:29
    Reis lafı iyi koydu valla .
  • Nihat B. 30.05.2021 19:26
    önce reha muhtara sormak lazım hayatında 2 rekat namaz kıldımı? konuşma telafuzu rum kökenlinin türkçeyi yeni öğrenmiş gibiydi 1990 2005 yılları arasında medyaya çıkanların çoğu böyleydi
  • Ömer faruk 30.05.2021 18:00
    Zaar adamın kanına dokunuyor. Cami namaz kılanlara değil hiç kilmayanlara dert oluyor.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek