Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT özel yayınında aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BIDEN YÖNETİMİNE TEPKİ: ARTIK BIKTIK!

Kendisi ile yapacağımız görüşmede ilişkilerimizi konuşacağız. Sayın Biden'la maalesef görüşme, buluşma trafiğimiz o kadar rahat olmadı. NATO Zirvesi'nde bir araya geleceğiz. Bunları konuşacağız.

Peki bu gerilimin sebebi neydi? Bu da sözde Ermeni soykırımı. Artık bıktık yani. Her 24 Nisan gelir, 'Amerika Ermenilerle ilgili ne diyecek?' Ya tamam da senin bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına mı soyunuyorsun? 

Yıllar geçti, Minsk üçlüsü olarak Azerbaycan-Ermenistan sorununu çözemediler. En sonunda Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesti. Burada da kalkıp hiç mi hiç alakası olmayan Türkiye'yi böyle bir konunun içerisine nasıl atarsın? Eğer söyleyeceğin bir şey varsa, yapmak istediğin bir şey varsa, NATO müttefikin olarak, gel bu çalışmaları yaptırtalım, ondan sonra konuşalım. Ama ben yaptım oldu, sözde soykırım olarak atacaksın önüne, ondan sonra kendine göre karar vereceksin. Senden önce Amerika'yı yönetenler bu işi senin kadar bilmiyor muydu? Onların hiçbiri bu ifadeyi kullanmadı. 

Türkiye Cumhuriyeti'ni köşeye sıkıştıranlar önemli bir dostunu kaybederler. 

ABD bizim müttefikimiz ise bu müttefik bizim yanımızda mı yer alacak, teröristlerin yanında mı yer alacak? Maalesef teröristlerin yanında yer alıyorlar.

Yorumlar 0 Yorum Var