Deniz salyası yani müsilaj, denizde bulunan canlıları ve çevreyi tehdit ederek Marmara Denizini etkisi altına aldı. Doç.Dr. İsmail Dabanlı Haber7.com mikrofonlarına verdiği röportajda deniz salyasına sebep olan nedenlerin başında sadece iklim değişikliği olmadığının altını çizdi. Dabanlı, gerek organik gerekse inorganik kirliliğin müsilaja neden olduğunu belirtti.  Denizdeki istilacı türlere dikkat çeken Dabanlı  zararlı türlerin ekosistemizi tehdit ettiğini vurguladı.

Muhabir: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Vedat 03.06.2021 19:36
    nedense bu salya işi hep CHP li belediyelerin olduğu yerde ve bir anda başladı. bence araştırılmalı
  • Halk 03.06.2021 18:11
    Silahtarağa ileri biyolojik atık arıtma tesisinin açılışını durdurup birde milletin yüzüne dalga geçer gibi temel atmama töreni yapan Ekrem bey bu kirliliği bize açıklaması gerekmez mi.
  • süvari 03.06.2021 16:12
    Her şey çok güzel olmuş
  • Çiçek. 03.06.2021 14:52
    Acaba bununda Çin gibi BİRİ vürüs üreten birimi var yani ARTIK VİRÜS BAKTERİ ÜRETİYOR DÜŞMANLAR
  • Bekir 03.06.2021 14:36
    Recep Tayyip Erdoğan'dan önce İstanbulun hali nasıldı? Ben İstanbul'da yaşamadığım halde gayet iyi biliyorum. CHPnin elindeydi çöp dağları, susuzluk, hava kirliliği ideolojik körlük, ideolojik sağırlık, ideolojik dilsizlik CHPlileri öyle sarmışki bunları hatırlattığın zaman bir de utanmadan 25 yıldır ne yaptınız demezler mi? Ekrem İmamoğlu Temel Atmama Töreni düzenlediği zaman bu kadar büyük yatırıma gerek yok paramız çarçur edilmiyor. Parayı başka yerde kullanacağız demişti. Oysaki o yatırımla İstanbulun belki de 30 yıllık atık su arıtma problemi çözülecekti. O parayı da ne yaptılar Allah bilir
Daha fazla yorum görüntüle