03 Haziran 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

 

Salgın bu yaz Türkiye’de bitebilir

Harvard Üniversitesi Tıp ve Halk Sağlığı Fakültelerinde Genetik ve Metabolizma alanında çalışma yapan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, tüm dünyanın normalleşmeye ihtiyacının bulunduğuna dikkati çekerek, "Artık aşılanmada gereken eşiği geçip ülkeyi normale çevirmek gerekiyor. Türkiye'nin elinde 100-120 milyon doz aşı varsa bu yaz ülkede salgın bitebilir.” açıklamasında bulundu.

 

Öğretmenler için aşılama müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , 813 bin öğretmenin aşılandığını, bu ay geri kalan eğitim çalışanlarının da aşılanmasının tamamlanacağını duyurdu.  Selçuk ayrıca, “Okulları Eylül ayında açmayı planlıyoruz. Risk gördüğümüz bilimsel veriler olduğunda kapatırız." ifadelerini kullandı. 

Sivas’tan acı haber

Sivas Valisi Salih Ayhan, Gölova ilçesinde 2 aracın çarpışması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin 3'ünün çocuk olduğu öğrenildi.

 

 

Türkiye ilk sırada

Türkiye'de konut fiyatları son bir yılda yüzde 30'un üzerinde arttı. Türkiye bu rakamla dünyada konut fiyatının en çok arttığı ülke oldu. Türkiye'yi Yeni Zelanda ve Lüksemburg takip ediyor.

 

Türkiye nefesini tuttu

Geçen yıl Karadeniz'de 405 milyar metreküplük gaz keşfinin ardından bölgede devam eden çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın bölgede yeni bir gaz keşfine yönelik açıklama yapması bekleniyor.

 

Çaykur’dan kota açıklaması

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nden kota tartışmalarına yönelik, "Üreticilerimiz müsterih olsun, ÇAYKUR açıkladığı kota oranında çayın alımını gerçekleştirecektir" açıklaması yapıldı.

 

 

TFF yabancı oyuncu kuralını açıkladı

TFF, Süper Lig'deki yeni yabancı oyuncu kuralını açıkladı. Gelecek sezon kadroda 14, sahada ise 8 yabancı oyuncu yer alabilecek.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Kamil 03.06.2021 23:29
    Haber ajansları da onların unutmayın.
  • Rüstem e cevap 03.06.2021 19:50
    Virüsün çıktığı yerde yani Çin'de aşılama rekoru var 600 milyondan fazla kişi aşı oldu. Bilginiz olmadan yorum yapmayın. Algı oluşturmayın.
  • Rüstem 03.06.2021 18:35
    Ne meraklisiniz türkleri asilamaya ya amaciniz ne bilmiyoruz.bizi deney tahtasi yapmaya mi calisiyorsunuz virusun ciktigi yerde bile bu kadar asilama yokken hep bizden bahsediliyor.
  • Ahmet Galatalı 03.06.2021 17:30
    Kurtuluş savaşında millet aç arık savaştı Simdinkimseden bu da istenmiyor Elin gavuru kapına dayanmış seni kuşatmış çepeçevre hala dert yananlar var Titreyin ve kendinize gelin Dolar nereye giderse gitsin çorba içer yine harp ederiz diyebilmeli ki o harp harp değil cihat olur evvelAllah
  • TÜRK MİLLETİ 03.06.2021 15:48
    Valla sağlık önemli ama dolar uçak gibi kalkisa geçti kimsenin umurunda değil. Merkez Bankası bir şeyler yapmalı diye bekliyorum. Herseye zam gelecek. Tarımsal kuraklık var, turizm gelirleri yok. Rabbim milletimizi korusun.
Daha fazla yorum görüntüle