Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaja ilişkin, “Müsilajın sebebi deniz suyu sıcaklığının artması. Denizde meydana gelen kimlik ve iklim değişikliğinin etkileri ile birlikte su seviyesinin azalması, sudaki hareketliliğin azalması ana neden olarak gözüküyor. Bilim adamlarımız da bu noktada aynı fikir içerisindeler" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile birlikte Konya Sanayi Odası’nda Avrupa Yeşil Mutabakatı Webinarı programına katıldı. Burada konuşan Bakan Murat Kurum, iklim değişikliğinin etkilerini en az da indirmek amacıyla Cumhurbaşkanının liderliğinde son 20 yılda çok önemli çevre yatırımları yaptıklarını söyledi. Yaptıkları yatırımlara değinen Bakan Kurum, “Gerek atık su arıtma tesislerimizin sayısının artırılması gerek istediğimizi düzenli depolama tesislerimizi vatandaşlarımızın tamamına hizmet verecek şekliyle sayısının artırılması, yeşil alan miktarımız artıracak millet bahçeleri projelerin yapılması, korunan alanlarımızın sayısının artırılması, yutak alanlarımız noktasında bu çalışmalarımızı iklim değişikliği ile ilgili eylem planları çerçevesinde yapıyor, ülkemizde ekolojik koridorlar oluşturuyor ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız adına çok önemli çevre ve dua yatırımlar yapıyoruz, bu konuda şanslıyız. Çevreci bir liderimiz var; Cumhurbaşkanımız. Emine Erdoğan hanımefendi de tüm çevre projelerine destek olmak suretiyle her zaman bizlere her zaman destek oldu. Biz de yerel yönetimlerimizle birlikte bisiklet yolları, yürüyüş yolları, yenilenebilir enerji kaynaklarımızın kullanılmasının artırılması olsun, tarım alanlarımıza ilişkin yapılan projeler olsun birçok projeye birlikte yürütüyoruz. Bu noktada ben büyükelçimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Recep 04.06.2021 22:32
    Hertaraf buz gibi aynı zamanda geçen yıl daha sıcaktı şu ana göre ozaman öybirşey yoktu isterseniz birdaha araştırı belki başka birşey vardır
  • Ademmmm 04.06.2021 22:16
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaş her bölgenin denizi farklidir sıcaklık seviyesi. BUnun ornekleri çoktur incelersen ve bu ortalamanın üzerinde seyrediyordu demekki su sıcaklığı fazladır ...
  • Ametoca 04.06.2021 13:07
    Ayni deniz suyu sicakligi EGE ,AKDENIZ gibi denizlerde daha fazla. yeni bahaneniz ?. biz bütün atiklarimizi marmaraya hic bir önlem almadan dökelim sonra su sicakligi artti ondan oldu bahanesine siginalim.yok öyle yagma. !!!.