Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar Marmara Denizi'nde devam eden müsilaj (deniz salyası) temizleme çalışmalarına ilişkin video paylaştı.

İstanbul'da, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan sorununu çözmek için birçok noktada çalışmalar devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında, Anadolu Yakası'nda Kadıköy Sahili, Caddebostan Sahili, Bostancı İDO İskelesi, Küçükyalı Su Ürünleri Kooperatifi, Kuleli ve Tuzla mevkilerinde ekipler sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

Caddebostan Sahili ve Bostancı İDO İskelesi mevkilerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, deniz salyalarını süzgeçlere doldurarak atık torbalarına koyuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve yetkilendirdiği kuruluşlara ait tekneler, deniz süpürgeleri ve botların çalışmaları da açık denizde devam ederken, İBB'ye ait teknelerin sahillere yakın kısımlarda dip temizleme çalışmaları sürüyor.

Bakanlık ekiplerinin, sahillerde biriken müsilajları hortumlarla depolama tanklarına dolduracağı kaydedildi.

Ekipler, akıntı ve rüzgar nedeniyle müsilajların yeniden kıyıda çoğalabileceğini, bu nedenle çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Öte yandan, 8 Haziran'da "Müsilaj Temizliği Seferberliği" kapsamında başlatılan çalışmalar sonucu temizlenen Caddebostan Sahili'nde yeniden müsilajların birikmeye başlandığı gözlendi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Lemi 13.06.2021 23:32
    Ben bu işin sabotaj olduğunu düşünüyorum. Geçen ve bu sene kırmızı mavi akan dereleri hatırlayın. Bence Belediyeler iyice araştırılmalı. Bu Kimyasala atıktan ziayade biyolojik atığa benziyor. Biyolojik atık tesis projesinin harfiyatı sahasını törenle kapatan ve deniz temizleme teknelerini yok pahasına satan ioğlu bir dalavere peşinde
  • abbaskamil 13.06.2021 22:46
    deniz temizleme teknelerini yok pahasına sattı ibb şimdi iğneyle kuyu kazıyorlar
  • GELİŞTİRELİM 13.06.2021 21:54
    Su emer diye hortumu denize fazla yaklaştırmıyorlar. Su emer diye korkmayın. Müsilajın doldurulduğu tankın altına bir su tahliye vanası yerleştirin. Müsilajla birlikte tankın içine emilen su tankın tabanına çökecek, müsilaj ise üstte toplanacaktır. Tabana çöken suyu açacağınız tahliye vanasından bir hortum ile tekrar denize boşaltın. Böylece deniz suyu emmekten korkmadan daha fazla müsilaj emersiniz. Ayrıca tankta biriken suyu tahliye etmiş olur, tankı tamamen müsilaj ile doldurursunuz.
  • Envers 13.06.2021 20:58
    Buda biseymi eko balık filesi ile tasarruf yaparak temizletiyor.
  • Almanyadan Hasan 13.06.2021 20:56
    Bu müsilaji Istanbul Büyüksehir belediyesi baskanlik girisine dökeceksin..........
Daha fazla yorum görüntüle