ABD Başkanı Joe Biden, G7 Liderler Zirvesi’nin ardından İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Windsor Kalesinde bir araya geldi.
ABD Başkanı Joe Biden, göreve başlamasından bu yana ilk yurt dışı ziyaretini G7 Liderler Zirvesi için İngiltere’ye gerçekleştirdi. Biden, 3 gün süren zirvenin ardından İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile bir araya geldi. Biden ve eşi Jill Biden, İngiltere'nin Berkshire Kontluğundaki Windor Kalesi'ne yerel saat ile 17.00'de geldi.

Kraliçe, Biden ve eşini kalenin önündeki bir kürsüde resmi tören ile karşılarken, törende ABD milli marşı çalındı. Biden daha sonra Onur Komutanı Subayı, Binbaşı James Taylor ve Tümgeneral Christopher Ghika'ya Onur muhafızlarını incelemek üzere eşlik etti. Biden, ardından askeri yürüyüşü izlemek için kürsüye geri döndü.

Askeri yürüyüşün ardından Biden ve eşi ile Kraliçe Elizabeth, Windsor Kalesi'nde çay içmek üzere açık alandan ayrıldı. 95 yaşındaki Kraliçe daha önce cuma günü Cornwall'da G7 liderleri için düzenlenen bir etkinlikte ABD Başkanı Biden bir araya gelmişti.

Elizabeth, Windsor Kalesi'nde şu ana kadar 4 ABD Başkanını kabul etmişti. Başkan Biden, Elizabeth tarafından kabul edilen 13. ABD Başkanı oldu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
Yorumlar 3 Yorum Var
  • S.uysal 14.06.2021 00:32
    Bunun ikisinin de ayakta durmaya mecali yok !...
  • Gökhan Erkişi 13.06.2021 23:28
    O kadın amerika keşfedilmeden önceki kızılderili şeflerini de ağırlamıştır
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek