Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel Forumu’nda yaptığı konuşmada, “DEAŞ’la göğüs göğse çarpışan ve bu uğurda gencecik evlatlarını şehit veren tek NATO müttefikiyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Liderler Zirvesi marjında düzenlenen Brüksel Forumu’nun "İstikrara Katkı" başlıklı oturumuna video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmeler, demografik baskılar, iklim değişikliği, terör, düzensiz göç ve korona virüs salgınının yeni sınamaları beraberinde getirdiğini ifade ederek, “Bu durum zorunlu olarak güvenlik ve istikrara dair bakışımızı da etkilemekte. Bu konuları bütüncül bir vizyonla ele almamızı zorlamaktadır. Türkiye, bu anlayışla bölgesinde ve ötesinde güvenilir bir müttefik olarak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedir. Sahadaki sorunların özellikle çözümünde inisiyatif alan, insani boyutu öne çıkaran, yapıcı ve aktif bir siyaset uyguluyoruz. Irak’tan Afganistan’a Kafkaslardan Balkanlara Karadeniz’den Akdeniz’e Afrika’ya kadar istikrarın tesisine yönelik tüm girişimlere öncülük ediyor, katkı sağlıyoruz. Komşularımızla ilişkilerimizde uluslararası hukuka, adalet ve hakkaniyete, karşılıklı hak ve çıkarlara saygıyı gözetiyoruz. Komşumuz ve müttefikimiz Yunanistan’la aramızdaki diyalog kanallarının canlandırılmasının, ikili meselelerin çözümünün bölgemizin özellikle istikrar ve refahına da hizmet ettiğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var