Fenerbahçe Başkanı Ali Koç canlı yayında yaptığı açıklamada, TFF'nin aldığı yabancı kararıyla ilgili bir siyasi algı yapıldığını ancak bunun gerçek olmadığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun uygulamak istediği yeni yabancı kuralı hakkında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'yle yapılan ilk görüşmenin ardından uygulamanın ertelenmesini beklediklerini ancak Federasyonun aksi yönde bir karara imza atarak kendilerini şaşırttığını söyledi.

Yabancı sınırlamasında, aniden alınan bu kararın kulüpleri zora sokacağını belirten Ali Koç, "Federasyona kulüplerin mağdur olabileceğini söyledik, onlarda anlayışla karşıladı fakat sonrasında bize sormadan neden böyle bir karar alındı anlamadık" dedi.

TFF'yle yapılan görüşmeden sonra bazı şeylerin değişmiş olabileceğini ve bunu da anlayışla karşılayabileceklerini belirten Ali Koç, "Bunların bize yansıtılmadan cep telefonlarımıza gelen mesajlarla kararı öğrenmemiz bizi çok şaşırttı" dedi.

"KARARIN SİYASİ OLDUĞU ALGISI YALAN"

Ayrıca TFF'nin aldığı yabancı kararı için bir Ankara algısı oluşturulmaya çalışılıyor diyen Ali Koç, aslında böyle bir şey olmadığını aksine hükümetin bunları bize yansıtmadan çözün dediğini dile getirdi.

"YENİ YABANCI KURALI TEK BAŞINA HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ"

Sözlerine devam eden Ali Koç, "Yabancı kuralı tek başına hiçbir şeyi değiştirmez. Yabancı kuralının kararın veriliş süreci ile sıkıntımız var. Öz kaynaktan oyuncu yetiştirme işine gelelim, sadece bir ayak. Dünyada son 10 senede yabancı kuralını değiştiren ülkelerin başındayız. Niye değişiyor, nasıl değişiyor? Biz altyapılarda hoca bulamıyoruz. Fenerbahçe'nin iki tane sahası var. En büyük hayalim Türkiye'nin eşi benzeri görülmemiş bir akademisi. Bunun için bize arazi lazım. Araziyi bekliyoruz devletimizden." dedi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Sayin 23.06.2021 20:02
    Ali koç, federasyon başkanı gibi konuşuyor. Niyetinin ne olduğu belli fb i şampiyon yapamıyor. Çamur at izi kalsın.
  • fb li 23.06.2021 13:14
    sayın ali koçu fenerbahçelililer çözüm bulsun diye seçti .bahane üretsin diye değil geldiğinden beri bahane üretiyor.
  • doğrular 23.06.2021 13:01
    sayın hamidiye süvarisi zaten Türkiye'de vergisini ödeyen tek kulüp Fenerbahçedir, hatta tüzüğünde yazılıdır bu yorumu diğer kulüplerin haberinin altına yazmanız lazım Devlet Futbol Kulüplerinin vergi borçlarını sildiği zaman tek isyan eden takım Fenerbahçedir ben neden ödüyorum onlarda almanız lazım diye bence biraz araştırın #haklıydıkkazandık
  • Hamidiye Süvarisi 23.06.2021 11:28
    Bırakın konuşmayı. Devletimize olan vergi borçlarınızı ödeyin. Bu bütün takım ve şirketler için geçerlidir.