23 Haziran 2021 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kamera: Serdar GÜNEŞ

 

Uğur Şahin'den 'Delta varyantı' açıklaması 

Koronavirüsün delta varyantı tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'da da yükselişe geçti. Prof. Dr. Uğur Şahin, BioNTech aşısının delta varyantı karşısında etkili olduğunu belirtti. Şahin, "Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok" dedi. 

Bakanlıktan 81 ile yeni genelge 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 81 İl Müdürlüğüne “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu iç genelge gönderdi. 

Üretilen ATAK helikopteri sayısı 64 oldu  

Savunma Sanayii tarafından üretilen ATAK helikopterinin 55'incisi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Böylece üretilen T129 ATAK sayısı 64'e ulaştı. 

Finlandiya işçi krizine girdi! Yabancı çalışan arıyorlar 

Finlandiya, yaşlı nüfusundan dolayı işgücü kriziyle karşı karşıya kaldı. Hükümet, çok sayıda göçmen işçi için çağrıda bulundu.  

Çin’den kripto para yatırımcılarına kötü haber 

Çin hükümetinin kripto paralara karşı olan tutumu nedeniyle Çin'in ilk kripto para borsası BTCChina faaliyetine son verme kararı aldı. 

Sergen Yalçın ile anlaşma sağlandı 

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın ile Başkan Ahmet Nur Çebi, yapılan görüşmenin ardından yeni sözleşme için anlaşmaya vardı. 

Emre Kocadağ, Salih Uçan'ı açıkladı 

Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi ve Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Salih Uçan transferini resmen duyurdu. Kocadağ yaptığı açıklamada "Salih Uçan ile biz prensip anlaşmasına vardık" dedi. 

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Yilmaz 23.06.2021 23:48
    gats seytani insanlik nüfüsü fazla asiyla azaltacagiz dedi sonra bunun sirketine 60 milyon hibe etti ..bu da gatsde asiyi olmadi
  • Kamil 23.06.2021 23:39
    Artık 6 ayda bir aşı olacağız. Kabul edenler ... etmeyenler... Kabul edilmiştir... Gerçi şimdi o da yok... Bu yüzden kuran ahlakı hakim olsun istedik.Neredesin Erbakan Hocam... Bizi öksüz gibi bıraktın... Anlayan anlar. Anlamayana davul zurna az.
  • Murat 23.06.2021 23:25
    Aşıyı geliştiren sayın şahin ve aşıyı gelistiren Pfizer-Biontech timine bütün insanlık adına teşekür etmek gerek! Komunist çinliler lab kaçağı virüsleriyle dünyayı hasta eder sayın uğur şahin bey gibi türk dünyayı kurtarır ama bizdeki bazı bu adamın çalışmasına kıymetini anlamaz ve boş yorum yapmaktanda geri kalmazlar!
  • Misa 23.06.2021 23:03
    Kapatın kapıları Avrupa ya
  • LaylYlay 23.06.2021 21:49
    Sen onu bunu delta varinti bir kenera birakin Dünya ya hesap Versin ingiltere ve Abd ne amacla Korona virüsü laboratuvar ortaminda hortlattiniz
Daha fazla yorum görüntüle