Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Afganistan'a yeni asker göndermemiz söz konusu değil. Orda zaten mevcudiyetimiz var" dedi.

SON DAKİKA HABERİ: Kabil Havalimanı’nda Türkiye’nin rolüne ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Afgan kardeşlerimizin güvenliğine ve refahına katkı sağlamanın arayışı içindeyiz. Şu anda mevcudiyetimiz orada zaten var, asker göndermek gibi durumumuz söz konusu değil. Diğer ülkelerle teması sürdürüyoruz, arayış içindeyiz." açıklamasında bulundu.

KABİL HAVALİMANI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Akar, "Çalışmalar tamamlandığında gerekli tedbirler alınacak, bir plan haline dönüşecek. Bizim için esas olan Kabil Havaalanı önemli, oradaki mevcudiyetimizi devam ettirmek veya ettirmemek konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz her şey Afgan kardeşlerimizin güvenliği ve refahı için.”  değerlendirmesinde bulundu.

KARADENİZDE RUS-İNGİLİZ GERİLİMİ

Karadeniz'de Rus-İngiliz gerilimine ilişkin, “Hem Rusya’nın hem de İngiltere’nin yaptığı açıklamalar var. Onları gördük inceledik bakıyoruz. Farklı açıklamalar var. Birbiriyle  uyumlu açıklamalar değil. Bu konunun gerçeği nedir arkadaşlar bakıyor. Çalışmaları sürüyor, takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

MKEK AÇIKLAMASI

Makine Kimya Endüstri Kurumu’nun (MKEK) anonim şirketi olmasına yönelik  eleştirilere ilişkin de Akar, "Özelleştirme yok. Orada çalışanların özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil. Kayıp olmayacak." dedi. 

Hulusi Akar, "Yarın Amerikalılarla bir görüşmemiz olacak." ifadelerini kullandı.  

 

Yorumlar 0 Yorum Var