24 Haziran 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

Kovid-19’u 10 saniyede teşhis ediyor

Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezinde (UNAM) Türk araştırmacılar tarafından Kovid-19 teşhisini 10 saniyede yüzde 99 güvenilirlikle yapabilen nanoteknoloji temelli "Diagnovir" adlı sistem, güvenilirlik testlerini geçerek kullanılmaya başlandı.

 

Alçak saldırı engellendi

PKK/KCK terör örgütü adına eylem yapmak üzere Suriye'den gönderilen S.P. isimli örgüt mensubu Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yakalandı. PKK'lı teröristin AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve kardeşine yönelik eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

 

Marmara’da derin inceleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ODTÜ ile yürüttüğü MARMOD Projesi'nde görev alan bilim insanları Marmara Denizi'nin en derin noktasında müsilaj araştırması yaptı. Deniz tabanında ilk kez örnekleme yapılan çalışmada, müsilajın oksijeni 2,5-3 saatte tükettiği bilimsel olarak kanıtlandı.

 

Reuters’tan Türkiye ve Rusya iddiası

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Libya zirvesi sona ererken, Reuters ülkede bulunan yabancı askerlerle ilgili Türkiye ile Rusya'nın anlaştığını iddia etti. İddiaya göre Yabancı birlikler ülkeden çekilecek.

   

Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Çılgın Proje' Kanal İstanbul'a ilişkin "Projemiz, gelişen dünyanın en önemli ticari koridorları üzerinde yer alan Türkiye'ye tarihi damgasını vuracaktır." dedi.

 

Türkiye’ye akın var

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, Rusya'nın yanı sıra Doğu Avrupa ülkelerinden de turistlerin gelmeye başladığını belirterek 5 ayrı ülkeden misafir ağırlamaya başladığını söyledi.

Aziz Yıldırım’dan adaylık açıklaması

 

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, bir daha Fenerbahçe başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • orkun 24.06.2021 16:37
    mevsimsel grip ile covit 19 birbirinden ayrıştırılabiliyormu bu bihazla.
  • Arasx 24.06.2021 15:43
    Çinden ne idüğü belirsiz test kiti alacağına, yurt içinden al, bak kralı bizde.