CHP'li bir taksicinin Faik Öztrak'a "Yıllardır CHP'ye oy veriyorum ama boşa gidiyormuş gibi geliyor. Şu ittifak olaylarını bir bıraksanız." diyerek tepki göstermesi üzerine Öztrak taksiciye 'CHP'nin terörle ilişkisi olmaz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Ekonomi Masası Toplantısı kapsamında geldiği Konya'da, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Zafer Meydanı'ndaki esnafın sorunlarını dinleyen Öztrak, taksicilerle sohbet etti.

CHP'ye oy verdiğini söyleyen bir taksicinin, "Çok çalışmalısınız. Yıllardır CHP'ye oy veriyorum ama boşa gidiyormuş gibi geliyor. Şu ittifak olaylarını bir bıraksanız. İnşallah bu seçimde göreceğiz, tek başına mı çıkacaklar, başkalarıyla mı göreceğiz." sözlerine, heyetteki CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, "Sahadayız, sokaktayız, doğudayız, batıdayız. Hiç merak etmeyin." diye cevap verdi.

Faik Öztrak da "Başkasına da anlatın; bu partinin hiçbir terörle teröristle ilişkisi olamaz. Burası Atatürk'ün partisi. Milli birliğin, beraberliğin partisi. Biz bu memlekette savaş meydanlarında bayrak, ezan demişiz, bu cumhuriyeti kurmuşuz." dedi.

Taksicinin ise "Bunu arkadaşlara söylüyorum da 'niye HDP ile koalisyon yapıyorsunuz' diyorlar." sözleri üzerine Öztrak, "Nerede yapmışız? Hep beraber anlatacağız. Bizim kiminle koalisyon yaptığımız belli." ifadelerini kullandı.

Öztrak, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin yeni kurallara, kurumlara ve kadrolara ihtiyacı olduğunu savundu.

Güvenin yeniden sağlanması ve ekonominin hızla toplanması için yeniliklere ihtiyacın olduğunu aktaran Öztrak, sokaktaki insanların sıkıntılarını dile getirdiğini, bu dönemde yoksulluğun ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin hızla arttığını iddia etti.

Öztrak, Türkiye'de yoksul sayısının 18 milyona ulaştığını savunarak, "3 yılda 3 milyon kişi daha yoksullar ordusuna katılmış. İşsiz sayısı 10 milyon. Bu ekonominin iyi idare edildiğini söyleyebilir misiniz? İnsanlar feryat ediyor. 'Bunun sorumlusu kim?' diyor. Bu işlerin sorumlusu arkasına bakıp gidiyor. Başka şeyler anlatıyor. Milletimiz yapılanları görüyor ve notunu veriyor. Konya'da da bu manzara farklı değil. 'Şu sandık önüme gelse de bu yükten kurtulsam' diyor." diye konuştu.

Bir gazetecinin, bazı vatandaşların CHP'nin HDP ile ittifak yaptığı yönündeki iddialarını hatırlatarak, görüşlerini sorması üzerine Öztrak, şunları kaydetti:

"Bizim kiminle ittifak yaptığımız belli. Kimseden gizli saklı bir şeyimiz yok. İttifakımız çok açık, İYİ Parti ile. Genel Başkanımız da bunu söylüyor. Seçimde kiminle ittifak yaptığımız belli. Onun dışında tabii ki sandıkta AK Partili, MHP'li, HDP'li seçmenle de ülkede başka partilere oy vermiş kim varsa hepsinin oylarına talibiz. Orada ittifak yapmak isteriz. Seçmenimize saygımız büyüktür, hepsinin oyuna talibiz."

 

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Beta 25.06.2021 23:07
    Halkın aklıyla dalga geçiyor da millet ne zaman anlar kim bilir...
  • Muhaberat 25.06.2021 19:31
    Ya Faiz Özkıyak, bu işleri bırak... Sizin kiminle işbirliği ve ittifak yaptığınız hem Sırrı Süreyya Önder hem Ahmet Türk hem Sezai Temelli hem pkklı Duran Kalkan hemde fetöcü Emre Uslu'nun yaptıkları açıklamalardan beyanatlardan belli. Ayrıca hem İstanbul BB sözde başkanınızın hdp ve seloş ile alakalı açıklamaları hemde İzmir BB sözde başkanınızın ÇUKUR OLAYLARINDA kimlerin gösterilerinde kimlere destek verdiği kayıtlarla belli. Daha bitmedi İzmir BB başkanı,kayyumla görevden alınan hdplileri İzmir Karaburunda toplayıp destek vermedi mi? Hala utanmadan yalan söylüyorsunuz YAZIK size!!!!
  • Lahin 25.06.2021 16:33
    Her evden bir oy diyen siz, pkkypg özgürlük savaşçısıdır diyen siz, demirtas a özgürlük diye yırtınan siz,terörist cenazelerine utanmadan katılan milletvekilleriniz ama ittifak yok. Hade ordan arsızlık denir buna
  • abdullah urfalı 25.06.2021 15:47
    bayrak demişiz, ezan demişiz,ezan kim yasaklamış yunan askeri
  • muarathan 25.06.2021 15:25
    bizde yedik dolap osman
Daha fazla yorum görüntüle