İlmi Etüdler Derneği (İLEM), sahih bir ilim anlayışının ve özgün ilmi yaklaşımların üretilmesine katkı sağlamak üzere 2002 yılından bu yana faaliyetlerine aralıksız şekilde devam ediyor.

Yaklaşık 20 yıldır gerçekleştirdiği ilmi çalışmalar, eğitimler, projeler, kongreler, yayınlar ve uluslararası etkinliklerle Müslüman toplumların birikimini bugüne taşımaya ve yeni bir düşünceyi inşa etmeye çalışıyor.

İLEM, modern bilimsel üretim geleneğinin ve onun araçsallaşmış insan, tarih ve toplum öğretilerinin açıklandığı bir zeminde dünya tarihine ve coğrafyamızın tarihine ilişkin doğru bir kavrayış oluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda özgün ilmi yaklaşımların, düşünce ve pratik üretiminin İslam’ın düşünce ve medeniyet birikimi üzerinde yeşerebileceğini düşünen İLEM, insanlığın sorunlarına çözüm üreten ilmi çalışmalar yapmayı gaye ediniyor. Öte yandan düşünce dünyamızda müspet gelişmelere yol açabilmesi için akademik çalışmanın mahiyet ve gayesi üzerine yeniden düşünmenin gerekliliğine inanarak ilmi faaliyetlerini de bu yönde şekillendiriyor.

Bu amaçla kurulan dört çalışma merkezi (Siyaset, Tarih, Toplum, Felsefe&Bilim) münbit bir zemin olarak hasılalarını günden güne çoğaltarak lisansüstü düzeydeki araştırmacıların ve ilim insanlarının iştirakleriyle Türkiye ve dünya genelini kapsayan disiplinlerarası araştırma, yayın ve akademik etkinliklerin oluşmasına imkan sunuyor.

İLEM 20. yılına doğru yaklaşırken yukarıda bahsettiğimiz çalışmalarını kuşatıcı bir şekilde yansıtan bir tanıtım filmi hazırladı. Tanıtım filminde eğitim çalışmalarının yanısıra özellikle uluslararası vizyon, yayınlar, kongreler ve çalışma merkezleri vurgulandı. Film, İLEM TV youtube kanalından ve İLEM’in sosyal medya adreslerinden paylaşıldı

Yorumlar 0 Yorum Var