Artvin'de hayvan yetiştiriciliği yapan 23 yaşındaki Sezer Çakal boğası ve koyunu ile kurduğu iletişim dikkat çekiyor. 650 kilogramlık boğası "Gel" deyince geliyor, "Neresi kaşınıyor?" diye sorunca kaşınan yerini gösteriyor.

Artvin'in Yusufeli ilçesi Narlık Köyü'nde besicilik yapan ve aynı zamanda bölgede geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşlerine boğa yetiştiren Sezer Çakal, bakımını yaptığı boğalar ve koyunları ile ilginç bir şekilde iletişim kuruyor. 6 yıldır beslediği 650 kilogram ağırlığındaki 'Poyraz' isimli boğasıyla kurduğu iletişim görenleri hayrete düşürüyor. Boğasına 'Gel oğlum' deyince boğası geliyor. "Neresi kaşınıyor?" deyince, gösteriyor. Bu görüntüler sosyal medya da büyük beğeni toplarken, genç besici bunun sebebinin sevgiden kaynaklı olduğunu söylüyor.

Aynı zamanda ahırında bulunan diğer hayvanlarla da bu şekilde iletişim kurabilen Çakal, "Artvinimizin önemli bir kültürü olan boğacılık geleneğini devam ettirmekteyiz. Boğam 'Poyraz' 6 yaşında. Doğduğu günden itibaren bizimle. Ne desek anlıyor. Artık bizim için aileden biri. Boğa bakmak gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Normal bir hayvan bakmak farklı boğa beslemek farklı. Boğa bakmak ilgi istiyor, aramızda en önemli bağ ise sevgi. Sevgi olmadan bu iş olmuyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • metin civanoğlu 03.07.2021 15:46
    hayvan sevgisi boğa güreştirmekmidir ? diye soran arkadaş ne kadar anlıyorsun bu işlerdenki sorguluyorsun boğa güreştirmek boğayı korumak içindir. Eğer boğayı konrollü güreştirmez ve üstünlüğün kimde olduğunu belirlemez isen engebeli bir yapıya sahip olan Artvinde rastgele bir yerde kontrolsuz güreşen boğalar birbirine zarar verir hatta birbirinin ölümüne sebep olurlar. Boğa üstünlüğün kimde olduğunu bilirse sahiplerinin olmadığı yerde bile karşılaşsalar bile döğüşmezler
  • caner 01.07.2021 13:36
    helal olsun çalışan üreten kardeşimize
  • Halis 30.06.2021 10:48
    Maşallah :)
  • Hayvansever 29.06.2021 18:23
    sevgi hayvanı boğa güreşlerinde dövüştürmek midir. cidden anlaşılması zor
  • Niğdeli Alaaddin 29.06.2021 13:14
    maşallah, sevgi ile oluyor bu işler
Daha fazla yorum görüntüle