TRT’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği “12 Punto TRT Senaryo Günleri” ödül töreninde konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, “12 Punto ile seçtiğimiz filmleri, önümüzdeki yıl Türkiye’nin Oscar adayı olarak göreceğiz,” dedi.

Bu yıl 22-29 Haziran tarihleri arasında, 9 farklı ülkeden katılımla 3 ayrı platformda düzenlenen “12 Punto TRT Senaryo Günleri” ödül töreni ile sona erdi. TRT 2’den canlı yayınlanan ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren’in ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine Oscar Adayı TRT Ortak Yapımı “Quo Vadis Aida?”nın yönetmeni Jasmila Zbanic, Oscar adayı TRT destekli Makedonya yapımı “Honeyland”in yönetmenleri Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov ile Türk ve dünya sinemasından önemli isimler katıldı.

12 Punto’nun sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda bir marka haline geldiğini söyleyen Eren, “Bu organizasyonun diğer festivallerden farklı bir yapısı var. Sadece ödül vermek, destek vermek değil, her aşamasında takip ettiğimiz projeler oldu. Geçen sene Karlovy’de destek verdiğimiz film bu sene Macaristan’da ana yarışmaya kaldı. Onu da gelecek sene Macaristan’ın Oscar adayı olarak görmeyi umuyorum. 12 Punto ile seçtiğimiz filmleri, önümüzdeki yıl tamamlandığında Türkiye’nin Oscar adayı olarak göreceğiz,” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var