1 Temmuz 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

Üçüncü doz aşılama başladı

Korona virüsle mücadele kapsamında salgına karşı toplumsal bağışıklık sağlanması için 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanlarına yönelik üçüncü doz aşılama başladı.

 

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya Sao Paulo'da teslim oldu.

 

Hayvan Hakları yasası Meclis’te

Hayvan Hakları yasası TBMM'ye resmen sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Hayvan Hakları Yasası ile ilgili en önemli detayı açıklayarak, "Hayvanlar bir mal ve eşya olmaktan çıkarılıp, canlı statüsüne getirilmektedir." dedi.

 

Avrupa'da aşı sertifikası resmen hayata geçirildi!

AB içinde seyahatleri kolaylaştıracak aşı sertifikası uygulaması ve koronavirüs ile ilgili öykülerini içeren aşı sertifikası uygulaması resmi olarak hayata geçirildi.

 

Kredi kartı taksit sayısına düzenleme

BDDK kredi kartına taksit süresiyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksit 12 aydan 9 aya indirilirken, altın alımında taksit sayısı 6 aydan 3 aya düşürüldü.            

 

12 Dev Adam Tokyo yolunda yarı finalde!

A Milli erkek Basketbol Milli Takımı, Tokyo Olimpiyat Elemeleri ikinci maçında Çekya'yı 87-70 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

 

Emre Kocadağ: Diego Costa ile görüşüyoruz

Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta asbaşkan Emre Kocadağ, "Diego Costa ile görüşüyoruz, şartlarımıza uyarsa transfer etmek isteriz" dedi.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Sefa 01.07.2021 21:48
    Yerli aşımız inşallah başarılı netice alır da bir an önce kullanıma sunulur…
  • Celal düdük 01.07.2021 20:41
    Tüm dünya iki dozda mutabık kalırken bize ne oluyor şampiyonluğa oynar gibi üçüncü dozu vuruyoruz
  • Ali Riza 01.07.2021 20:40
    Bu aşıların hiç birind güvenmiyorum faydası olduğuna da inanmıyorum
  • Avni 01.07.2021 19:19
    Koronanında aşılarında sahibi aynı şeytanlar. Dolayısıyla aşıların vereceği zarar, koronadan daha az araştırılmış durumda. İnsanlara ileride ne belalar açacağını ancak sahipleri biliyorlar.
  • karadoğan 01.07.2021 18:44
    karalayın bakalım ülkenizi yok kılı var yok kılı yok bedava aşı veriyor devlet kulp bulmada dünyada birinciyiz salgın varmı var tek çaresi bu sizler başka bir çözüm bulun tam chpkk ip sap kafası Allah sizlerin şerrinden korusun bu memleketi
Daha fazla yorum görüntüle