HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "HDP bugünkü hal üzerinde olmaya devam ederse, bizim HDP ile yakınlaşmamız mümkün değil. Eğer kendilerini düzeltirlerse o zaman her parti ile görüştüğümüz gibi onlarla da görüşebiliriz" dedi.

Yapıcıoğlu İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda partisinin ittifaklar konusundaki yaklaşımı ve yeni anayasa çalışmalarına ilişkin Haber7'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"6-8 EKİM OLAYLARIN MERKEZLERDEN BİRİ KANDİLSE, BİRİ İMRALI DİĞERİ DE HDP GENEL MERKEZİDİR"

HDP'nin kapatma davasının merkezinde bulunduğu kanlı 6-8 Ekim olayların ilişkin Yapıcıoğlu  "Bizim 10'dan fazla canımız gitti. kardeşlerimiz katledildi. Bu saldırılar kesin olarak planlı, organizeli ve tek merkezden yönlendirilen olaylardır. Bu olayları yönlendiren merkezlerden biri Kandilse, biri İmralı diğeri de HDP genel merkezidir." ifadelerini kullandı.

"HDP İLE YAKINLAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Yapıcıoğlu, “HDP bugünkü hal üzerinde olmaya devam ederse, bizim HDP ile yakınlaşmamız mümkün değil. HDP iradesini başka yere teslim ettiği müddetçe veya kendi siyasi hedefi için toplumun genelini tehlikeli sulara ittiği müddetçe bu tarz siyasetle bizim bir araya gelmemiz mümkün değil. Eğer kendilerini düzeltirlerse o zaman her parti ile görüştüğümüz gibi onlarla da görüşebiliriz. Hatta memleketin bazı sorunları çözmek için ortak çalışmalarda yürütebiliriz. Ama bugün itibari ile yürüttükleri siyasetle buna çok uzaklar ve bizim böyle bir siyaset tarzı ile yürüyebileceğimiz herhangi bir yol yoktur” diye konuştu.

"YENİ ANAYASA TÜRKİYE İÇİN ERTELENEMEZ ACİL BİR İHTİYAÇ"

Yeni anayasa çalışmaları yapılması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Biz yeni anayasanın Türkiye için ertelenemez acil bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Gerçekten bunun yapılabileceğine de inanıyoruz. Ama bazı şartlar var ve bu şartların başında da siyasetin üslubu geliyor. Bugünkü üslup çok sert. Eğer siz bu memleketi idare etmeye talipseniz ve diğerleri de sizin siyasi rakiplerinizse bu sistem içerisinde yarın bir gün bir ittifak içinde de bulabilirsiniz. Dolayısıyla kapıları bir daha açılmayacak şekilde kilitlememek lazım. Ben inanıyorum ki herkesin şikayetçi olduğu bu anayasayı değiştirmek için bir ortak bir zemin bulunabilir” dedi.

HDP'YE AÇILAN KAPATMA DAVASI

"Davanın iddianamesinin temelinde aslında 6-8 Ekim olaylarının iddianamesi var. O davada iddianame hazırlanınca, 6-8 Ekim olaylarıyla HDP genel merkezinin bağlantısını kuran iddianame, kapatma davasının da zemini oldu. Kapatma davası iddianamesi büyük oranda oraya dayanıyor. 6-8 olaylarında akla ilk gelen isimlerden birisi Yasin Börü. 6-8 Ekim'de bizim canımız yandı. 25 binamıza saldırı oldu. 6 il ve 19 ilçe binamız saldırı altında kaldı. Bazıları tamamen yandı bazıları kullanılamaz hale geldi. Bizim 10'dan fazla canımız gitti. kardeşlerimiz katledildi. Bir il başkanımız uğradığı saldırıda gözünü kaybetti. Pek çok kardeşimiz yaralandı. Biz olaylardan hemen sonra başladık ve hala aynı şeyi söylüyoruz. 'Bu saldırılar kesin olarak planlı, organizeli ve tek merkezden yönlendirilen olaylardır. Bu olayları yönlendiren merkezlerden biri Kandilse, biri İmralı diğeri de HDP genel merkezidir.' Bunu çok açık ve net söyledik. HDP genel merkezinin acil koduyla yapmış olduğu açıklamaların bu olayların çıkmasında büyük etkisi vardır. O olaylarda sorumluluğu olan herkes bunun hesabını vermelidir. Sadece sorumluluk sokağa çıkan çetelerin değildir. Onları sokağa salanların da sorumluluğu vardır."

Olaylarda varsa güvenlik zafiyetlerinin de araştırılması gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, "Bizce bir partinin yöneticisi suç işlemiş olabilir. Ben genel başkan sıfatıyla mevcut kanunlara göre partinin kapatılması iddianamesine temel olacak suç işlersem, diğer arkadaşlarımın veya oy verenlerin ne kabahati var? Bu nedenle ben suç işlemişsem cezayı da bana kesin. HDP genel merkezinde 6-8 olaylarında sorumluluğu bulunanlar adil şekilde yargılanmalı. Adalet tam yerini bulsun. Ama parti kapatılmasının da Türkiye'nin gündeminden çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Said 02.07.2021 13:19
    Allah cc yolunuzu açık etsin, muvaffak etsin inşallah
  • Alper 02.07.2021 12:24
    Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek